sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România are, din nou, șanse de calificare la Campionatul Mondial!

Echipa națională de Fotbal a României a reintrat în cursa pentru un loc la turneul final al Campionatului Mondial din 2022. Tricolorii lui Rădoi au reușit o nouă victorie, de această dată în fața reprezentativei similare din Liechtenstein.

Românii s-au impus duminică, de la ora 21:45, pe Arena Națională, cu scorul de 2-0, după un meci înaintea căruia părerile erau împărțite. Mulți îi vedeau pe adversarii României drept un grup de amatori, în timp ce alții își făceau griji pentru felul în care elevii lui Rădoi ar putea aborda partida. România: Niță – Manea, Nedelcearu, Rus, Toșca – Stanciu, R. Marin, Olaru – Cordea, Markovic, Hagi. Rezerve: Vlad, Aioani, Rațiu, Chiricheș, Cicâldău, Sorescu, Nedelcu, M. Marin, Man, Ghiță, Camora.

Liechtenstein: Buchel – Wolfinger, Grunefelder, Malin, Hofer, Goppel – Frick, Frommelt, Hasler – Kardesoglu, Frick. Rezerve: Hobi, Lo Russo, Kaufmann, Spirig, Sele, Koller, Kollmann, Yildiz, Wolfinger, Ospelt
Selecționer: Martin Stocklasa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mirel Rădoi și-ar fi dorit ca elevii săi să marcheze mai mult. Fundașii laterali au înscris ambele goluri ale tricolorilor, în timp ce atacanții nu au reușit să spargă o apărare formată din fotbaliști considerați de mulți amatori.

Aveam nevoie de cele trei puncte în seara asta. Ca să fiu sincer, mă aşteptam ca scorul să fie mai mare. Îmi pare rău pentru băieţi pentru că şi în meciul cu Islanda şi în alte partide ne creăm ocazii dar, din păcate, ne pierdem concentrarea exact în momentul cel mai important, cel al finalizării. Aş fi vrut totuşi să marcăm mai multe goluri… cel puţin unul în repriza a doua. Pentru că vedem că avem ocazii şi nu reuşim să marcăm. Avem o grupă echilibrată şi echipele care dau cele mai multe goluri Liechtensteinului vor face diferenţa. Pentru că după numărul de puncte următorul criteriu este golaverajul. De asta aş fi vrut să mai înscriem măcar un gol în repriza a doua. Până la urmă era de aşteptat că vor marca şi fundaşii. Mă bucur însă pentru încrederea pe care o avem înainte de meciul din Macedonia de Nord. În aceste două partide nu am câştigat doar 6 puncte, ci 10 aş spune eu, pentru că alte meciuri din grupă s-au încheiat la egalitate şi am câştigat şi de acolo câte două puncte. Dacă vom câştiga şi în Macedonia atunci încercăm să stabilim lucrurile pentru locul doi. Cu Macedonia de Nord va fi un meci mult mai dificil decât acestea două. Vom întâlni o echipă bună care astăzi cu Islanda şi-a impus jocul şi ritmul”, a afirmat Rădoi la postul Pro Tv.

Tricolorii” urcă astfel pe locul 3 în grupă, după Germania și Armenia

Sursă foto: ProSport

Politica