sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Asociația Vâlceană a Elevilor cere revocarea lui Sorin Cîmpeanu

Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) solicită revocarea de urgență din funcție a Ministrului Educației Sorin Cîmpeanu, deoarece acesta amână creșterea salariilor profesorilor. Ideea este susținută și de Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Bacău (AEBC) și Asociația Elevilor din Maramureș (AEM).

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, faptul că nu va crește salariile profesorilor în urma rectificării bugetare, spunând că această creștere nu ar fi o prioritate. Astfel, Ministrul Educației a stârnit reacția Asociațiilor, care vor să tragă un semnal de alarmă.

Amintim faptul că salariile profesorilor ar fi trebuit să crească la 1 septembrie 2020, creșterea fiind însă amânată pentru 1 septembrie 2021, astfel aceasta reprezentând cea de-a doua amânare a măririi remunerațiilor. Tragem un semnal de alarmă cu privire la faptul că, prin stagnarea creșterii salariale, calitatea actului educațional întâmpină o scădere, profesorii având nevoie de compensații materiale optime, direct proporționale cu munca pe care o depun, pentru a lucra într-un mod eficient. Mai mult, tinerii din zilele noastre nu sunt motivaţi de salariul mic de profesor şi aleg alte cariere, ducând la o lipsă majoră de cadre didactice dedicate acestei profesii. Astfel, școlile ajung să angajeze persoane fără pregătire, aproximativ 18.000 dintre cadrele didactice din anul școlar 2019-2020 fiind necalificate pentru postul ocupat, conform statisticii oficiale a Ministerului Educației. Considerăm faptul că ministrul a dat dovadă de un profund dezinteres atât faţă de profesori, cât și față de întregul sistem de învățământ. Acesta nu a dovedit de-a lungul timpului faptul că are în prim-plan bunăstarea elevilor sau a profesorilor, periclitând constant asigurarea unui sistem de învățământ calitativ”, se arată într-un comunicat al AVE.

Policlinica Buna Vestire Craiova
spot_img
spot_img

Politica