vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Persoanele nevaccinate, risc mai mare de infectare: 80% din bolnavi nu sunt imunizați

Peste 80% din persoanele care s-au infectat în ultima săptămână nu era vaccinate, potrivit unui raport al INSP, postat pe pagina de Facebook RoVaccinare. Datele mai arată că nu a fost înregistrat niciun deces în rândul celor vaccinați cu schema completă, în intervalul amintit.

81,2% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate, în săptămâna 2-8 august. Potrivi INSP, aproape jumătate din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Cluj, Constanța, Ilfov și Timiș. INSP precizează că 76,9% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 23,1% la persoane vaccinate cu schemă incompletă. Astfel, în acest interval nu a fost raportat niciun deces al unei persoane imunizate cu schema completă De asemenea, 46,2% din totalul deceselor au fost înregistrate în Iași, Prahova, Teleorman, Vrancea și Argeș, potrivit libertatea.ro.

INSP mai arată că de la începutul pandemiei până în prezent: 1 din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical. 86,1% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 57,5% din decese au fost la bărbați. 94,6% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica