luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ce spune mama copiilor căzuți din carusel

Mama celor doi minori răniți după ce au căzut dintr-un carusel din Parcul Tineretului din Craiova afirmă că, de fapt, administratorul spațiului respectiv a insistat ca ea să urce in carusel, pentru siguranța copiilor.

Într-un „drept la replică” transmis „Jurnalul Olteniei”, femeia afirmă că nu a fost înșțiințată cu privire la limita greutății sau a vârstei premise, caruselul fiind, oricum, deteriorat (vezi foto).

„In urma articolului publicat astazi 9august intre orele 17:00-18:00, in calitate de parinte, solicit drept la replica, expunand exact situatia REALA!
Ajunsi la spatiul de joaca unde se afla caruselul, i-am explicat fetitei care vroia sa se dea in acesta faptul ca pe baietel nu il putem da pentru ca este mic, la care domnul administrator a intervenit si ne-a spus ca ma pot urca cu amandoi, pentru ca macheta oricum suporta o greutate de pana la 200kg.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vreau sa evidentiez faptul ca regulile specificate nu mi-au fost comunicate, nici privitor la varsta minima admisa si nici a greutatii eronate de 40kg pe care ei o afirma. Ci pentru 10lei in plus, am fost rugata, pentru siguranta copiilor, sa ma urc cu acestia in carusel. Nu au existat martori care sa sprijine afirmatiile publicate. Discutia a fost purtata intre noi parintii si administrator.

Poza nu este reala. Publicati va rog poze reale cu aparatul de la caruselul cazut, iar sub el plin de rugina!”, este mesajul transmis de mama minorilor.
Reamintim că reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dolj ne-au informat, printr-un comunicat de presă, vis-a-vis de întâmplarea din parc.
Conform IPJ Dolj, administratorul caruselului amplasat în acel loc de joacă i-ar fi spus mamei minorilor că nu are voie să urce, existând o limită de greutate de 40 de kg. Cu toate acestea, femeia s-ar fi îmbarcat alături de copii, ceea ce a provocat căzătura lor. Aceștia ar fi fost transportați la spital după incident, dar nu au rămas internați.

„La data de 7 august a.c., poliţişti din cadrul Secției 6 Poliție Craiova a fost sesizaţi prin apel 112, de un bărbat de 36 de ani, din Craiova, cu privire la faptul că într-un parc din localitate, una din machetele unui carusel s-a defectat iar doi copii minori au căzut de la aproximativ 1 m înălţime.

La fața locului s-au deplasat poliţiştii care au stabilit faptul că o femeie de 35 de ani, din Craiova, în timp ce se afla pe Aleea Stejarul dintr-un parc din localitate, ar fi solicitat unui bărbat de 75 de ani, din Craiova, administrator al unei întreprinderi familiale să folosească echipamentul caruselului ce are ca scop activităţii recreative şi distractive.

Administratorul i-ar fi adus la cunoştinţă femeii faptul că în conformitate cu instrucţiunile echipamentului de agrement, greutatea maximă admisă de machetă este de 40 de kg, iar accesul copiilor sub vârsta de 3 ani este interzis.

Ulterior, atât cei doi copii cât şi mama acestora s-ar fi îmbarcat într-una din machetele caruselului, minorii ocupând locurile din faţă iar femeia locul din stanga spate, iar la a doua rotaţie a caruselului, ar fi cedat un braţ de echilibru al machetei care s-a înclinat spre exterior, provocând căderea minorilor.

Minorii au fost transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă nu au rămas internaţi.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că administratorul deține autorizaţie de funcționare, analiza de risc în exploatare, raportul de inspecție din data de 28 octombrie 2020 si certificatul de înregistrare a întreprinderii familiale pentru echipamentul de agrement folosit.

Totodată, poliţiştii au solicitat efectuarea de verificări de specialitate de către I.S.U. Dolj şi C.N.C.I.R. S.A.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infractiunilor de vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu, iar cercetările sunt continuate urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie prin unitatea de parchet competentă”, se arată în comunicatul emis de IPJ Dolj.

Politica