miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ajutorul pentru HoReCa va fi acordat tuturor firmelor, dar în rate

Toate firmele care au aplicat la schema de ajutor pentru HoReCa vor primi finanțare, dar în rate, în funcție de fondurile bugetare disponibile, este mesajul ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui.

El a arătat că, în prezent, există fonduri alocate de 1 miliard de lei, dar ministerul a solicitat să primească la prima rectificare bugetară din acest an și restul sumei, de 1,5 miliarde lei, scrie Profit.ro.

”În secunda aceasta avem buget îndestulător pentru toată lumea, dar nu avem bani pentru anul acesta, pentru toată lumea. În ce sens? Avem 1 miliard, dar vom semna pe 2,5 miliarde. În mod tradițional, statul întotdeauna a dat banii – mă rog, nu întotdeauna -, dar îi dădea ”primul venit, primul servit”, altminteri făceau tot felul de criterii dubioase în care îi selectau pe unii să le dea și unii să nu le dea și se petreceau o groază de discriminări. Era o cursă de cine își depune aplicația mai întâi, pentru că dacă erai printre primii, îți primeai banii și dacă erai printre ultimii, puteai să aștepți mult și bine până îți luai banii și atunci am adoptat o altă filosofie”, a declarat Năsui.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministerul Economiei a lansat, la 19 iulie, schema de ajutor pentru HoReCa, iar cererile au putut fi depuse până la 20 iulie. Schema are un buget total de 500 de milioane de euro, echivalentul în lei a aproape 2,5 miliarde lei. Schema va fi derulată până la 31 decembrie 2021, plata sumelor corespunzătoare urmând a fi efectuată până cel târziu la 30 iunie 2022, în limita creditelor bugetare. Executivul estimează acordarea de ajutor de stat unui număr de până la 74.000 de beneficiari.

Politica