luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

9 stații de alimentare pentru mașini electrice, la votul consilierilor locali

Craiovenii care conduc sau vor conduce mașini electrice se vor bucura de 9 noi stați de încarcare. Locurile unde vor fi amplasate urmează să fie aprobate astăzi în ședința Consiliului Local.

Este vorba despre următoarele zone:
– Parcare Piața Constantin Brâncuși (Gară);
– Parcare Piața Mare (Calea București, tronsonul cuprins între str. Frații Golești și str. Nicolae Bălcescu);
– Parcare Big Craiovița Nouă (bld. Tineretului, tronsonul cuprins între str. George Enescu și aleea Magnoliei);
– Parcare Spitalul nr. 1 (str. Tabaci, tronsonul cuprins între bld. 1 Mai și str. Râului);
– Parcare Zona Parc N. Titulescu (str. Corneliu Coposu, tronsonul cuprins între calea Unirii și str. Eroilor);
– Parcare Grădina Botanică (str. Iancu Jianu, tronsonul cuprins între str. N. Titulescu și str. Constantin Lecca),
– Parcare str. Împăratul Traian (tronsonul cuprins între str. Spania și str. Henri Coandă);
– Parcare str. Sf. Dumitru (tronsonul cuprins între Calea Unirii și str. Felix Aderca);
– Parcare str. A. I. Cuza (tronsonul cuprins între str. Arieș și str. Nicolae Bălcescu).

Reprezentanții Primăriei Craiova susțin că deoarece piața vehiculelor electrice se extinde, există o nevoie tot mai mare de stații de reîncărcare accesibile publicului larg, unele dintre ele susținând încărcarea mai rapidă la tensiuni și curenți mai mari decât cele disponibile în mediul rezidențial.
Consilierii locali USR-PLUS au venit cu această inițiativă de mai bine de două luni, propunând instituirea unor stații de încărcare necesare autovehiculelor electrice, aceștia menționând că având în vedere impactul negativ al combustibililor fosili asupra mediului și sănătății, dar și dezvoltarea continuă a infrastructurii automotive, înființarea stațiilor pentru încărcarea mașinilor electrice constituie o prioritate pentru comunitate, contribuind la creșterea nivelului de trai al craiovenilor.
Față de 2019 când procentul autoturismelor hibride înscrise în UE era de 6%, în 2020, segmentul cu sursă externă de alimentare cu energie electrică și-a mărit semnificativ cota de piață pe fondul unei scăderi globale a numărului de înmatriculări de autoturisme noi, ca urmare a pandemiei de COVID-19. Vehiculele electrice au reprezentat 10,5 % din înmatriculările noi în 2020. Cu alte cuvinte, unul din zece autoturisme vândute în UE în 2020 a fost un vehicul electric cu sursă de alimentare externă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Producătorii de automobile estimează că producția de vehicule electrice în Europa se va multiplica de șase ori între 2019 și 2025, ajungând la peste 4 milioane de autoturisme și camionete pe an – cu alte cuvinte, mai mult de o cincime din volumele de producție de automobile din UE.

La acest moment în Craiova există 5 stații de încarcare pentru mașini electrice în următoarele zone: parcarea subterană de la Teatrul Național, stația de la CEZ Craiova, stația de încărcare de la Mercedes, stația de la Kaufland 1 Mai și cea de la Rompetrol Ișalnita.

Politica