vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Video/Două case din Caracal, mistuite de flăcări

Pompierii olteni au intervenit, miercuri seara, în jurul orei 23, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din Caracal, propagat și la casa învecinată.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, nu au fost înregistrate victime, pagube fiind produse doar la nivelul celor două gospodării.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un cablu electric cu defecțiuni sau improvizații, după cum susțin aceștia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Echipaje de la Detașamentul Caracal și Garda Stoenești, cu trei autospeciale de stingere, un echipaj SMURD și o autospecială pentru primă intervenție, au intervenit în municipiul Caracal, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie și propagat la gospodăria învecinată.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat anexele gospodărești din cele două curți, cu posibilități de propagare și la alte clădiri.

Pompierii au reușit izolarea rapidă a incendiului și au limitat propagarea acestuia la clădirile învecinate.

Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, salvatorii au acționat mai bine de două ore.

În urma incendiului au ars anexe gospodărești, în două curți, pe aproximativ 120 de metri pătrați și gunoaie depozitate în curtea casei”, a preciat Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt ISU Olt.

Pompierii reamintesc principalele măsuri de prevenire a incendiilor de natură electrică:

-Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

-La suplimentarea consumatorilor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;

-Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

-Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

Politica