vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU Craiova a câștigat SuperCupa și face un nou transfer

CSU Craiova și-a trecut în palmares SuperCupa României, trofeu pe care echipele din Bănie nu reușiseră să îl câștige. Oltenii au învins CFR Cluj, după loviturile de departajare, la care antrenorul alb-albaștrilor a avut o contribuție esențială. Ouzounidis a făcut 3 schimbări fix înainte de fluierul final al partidei, iar toți jucătorii introduși au marcat. Totuși, eroul craiovenilor a fost Mirko Pigliacelli. Portarul italian a apărat două lovituri de la 11 metri.

SuperCupa României a început într-o notă dezamăgitoare, chiar dacă s-au întâlnit două formații care și-au anunțat deja intențiile de a câștiga titlul în sezonul ce urmează să înceapă. Marius Șumudică a adaptat tupeul pe care îl oferă jucătorilor la stilul de joc deja implementat la CFR de Dan Petrescu. De partea cealaltă, Ouzounidis nu a venit cu nimic nou, față de ediția trecută de campionat. Același joc liniar, fără sclipiri și cu un Elvir Koljic care s-a trântit la pământ mai des decât a atins mingea.

Repriza secundă a fost la fel de seacă. Alb-albaștrii nu le-au pus mari probleme adversarilor. Nici clujenii nu au fost foarte periculoși. Cele două formații au lăsat impresia că nu vor să facă greșeli, iar partida a fost decisă la loviturile de departajare, cele 90 de minute regulamentare terminându-se cu scorul de 0-0.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Oltenii au executat prima lovitură de la 11 metri, toți cei patru jucători (Gustavo, Găman, Cicâldău și Markovic) reușind să înscrie. Pentru clujeni doar J. Rodriguez și Costache reușind să înscrie, în timp ce execuțiile lui Păun și Omrani fiind apărate de Pigliacelli.
Ouzounidis a început partida cu: Pigliacelli – Conte, Bălașa, M. Constantin, Vătăjelu – Mateiu, Nistor – Cîmpanu, Cicâldău, Ivan – Koljic. Meciul dintre CSU Craiova și CFR Cluj a fost arbitrat de Adrian Cojocaru, ajutat de Marius Badea şi Tunyogi Ferencz.

„Am avut câteva probleme, Koljic, de exemplu, a jucat pentru prima dată aproape un meci, după șase luni. E normal să nu fie la 100%, dar e un jucător de calitate, sper să fie tot mai bun la fiecare meci. Goalkeeper-ul lucrează cu antrenorul de portari, ia informații despre jucătorii care trag. Am făcut trei schimbări înainte de penalty-uri, Markovic a fost un pic norocos, dar e nevoie și de un pic de noroc pentru a câștiga trofee. Am doi dintre cei mai buni portari din România. Competiția va fi foarte aspră între ei. Mirko e un pas înainte, a jucat anul trecut, a făcut un sezon foarte bun. E prima Supercupă din istoria Craiovei. Le-am zis jucătorilor înainte de meci că joacă pentru bani și trofee. Banii, astăzi poți să-i ai, mâine nu. Trofeele, în schimb, rămân. Chiar și după ani de zile se va vorbi despre acești băieți”, a declarat Marinos Ouzounidis, antrenorul CSU Craiova.
Pigliacelli spus că nici măcar nu s-a pregătit pentru loviturile de departajare și și-a dat seama încă de la finalul timpului regulamentar că echipa sa va câștiga trofeul.

„Când a fluierat în minutul 90, deja știam că am câștigat. Prea simplu la penalty. Pentru mine, nu se antrenează penalty-urile. E emoție, presiune, n-ai cum să antrenezi penalty-urile ca portar. M-am gândit că am apărat trei cu Honved, de ce trebuie să antrenez penalty-urile dacă pentru mine n-are niciun sens? Am bătut și eu o dată un penalty. M-am gândit la ceva și am făcut altceva. Pentru mine, când se execută penalty, se schimbă orice. Bine că am câștigat trofeul. Eu n-am zis niciodată că vreau să plec, că trebuie să plec. Mă antrenez foarte bine, fac ce trebuie. Ăsta e sezonul al patrulea. În anii trecuți cred că am făcut treabă bună. Citesc presa, în fiecare zi sunt cel mai slab portar, dar la final de sezon sunt cel mai bun. Cred că rezultatele se văd, sunt de trei ani cel mai bun portar, doar o dată am fost al doilea, eu nu trebuie să mă bat cu nimeni. Îmi fac treaba, după decide Mister”, a spus Pigliacelli.

După câștigarea SuperCupei, Sorin Cârțu a anunțat că CSU Craiova poate face încă un transfer: „N-a ieșit un joc spectaculos, e început de stagiune. A fost încrâncenare, dar am exploatat această loterie a loviturilor de departajare. Meritul mare l-a avut Pigliacelli, are o experiență. Nicio echipă n-a vrut să riște. S-a așteptat greșeala adversarului. La echipă e concurență mare care poate fi benefică, mai ales în poartă, în compartimentul defensiv, dar și în atac. Poate vom mai aduce mijlocași, să vedem ce decide antrenorul, el are ultimul cuvânt. Clubul va încerca să aducă, depinde și ce-și dorește antrenorul. Mi-aș fi dorit să ia CFR Supercupa și noi campionatul, dar asta e”, a declarat Sorin Cârțu.

La mijlocul terenului, CSU îi are pe Mateiu, Nistor, Cicâldău, Căpățână, Bic, Screciu și Fedele, dar și pe Gustavo, care poate evolua oricând în poziția de număr 10. Mihai Rotaru se poate orienta către un nou mijlocaș în cazul în care Alex Cicâldău va fi vândut, iar patronul are două variante: să cumpere sau să aducă un fotbalist liber de contract.

Politica