marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

5 persoane, implicate într-un accident între Sadova și Căciulătești

Update/ Una dintre victime a decedat, restul urmând să fie transportate la UPU Craiova

„Pt persoana aflată în stop cardiac respirator nu s.a mai putut face nimic, iar la finalul protocolului de resuscitare a fost declarat decesul.
Celelalte 4 victime sunt pregătite pt a fi transportate la UPU CRAIOVA. Sunt conștiente și cooperante”, arată ISU Dolj.
Un accident rutier în care au fost implicate 5 persoane a avut loc, sâmbătă, pe DN 55, ruta Sadova-Căciulătești. 

Pompierii doljeni au sosit imediat la fața locului, acordând ajutorul victimelor. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

La sosirea salvatorilor, una dintre persoane se afla în stare de inconștiență.

„Cu puțin timp în urmă am fost anunțati de producerea unui accident rutier pe DN55 Sadova – Caciulatesti. În urma acestuia au rezultat 5 victime dintre care o victima inconștiență. 

La fața locului au fost trimise următoarele forțe: un echipaj de prim ajutor medical din cadrul Gărzii de Interventie Bechet, o Autospecială de transport personal și victime multiple din cadrul Detasamentului 1 Pompieri Craiova și un echipaj SAJ. Primul echipaj medical ajuns la fața locului a început manevrele de resuscitare la persoana aflată în stop cardio, iar celelalte echipaje au acordat primul ajutor medical celor 4 persoane care sun conștiente și cooperante”, transmit reprezentanții ISU Dolj.

La fața locului au ajuns și polițiștii care au constatat ca șoferul autoturismului ar fi consumat băuturi alcoolice. 

Potrivit oamenilor legii, acesta a pierdut controlul asupra volanului și s-ar fi răsturnat cu mașina.

„Azi, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Bechet au  fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DN 55, a avut loc un accident rutier.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au stabilit că un bărbat de 34 de ani, din Dobrești,  care conducea un autoturism pe DN 55, între localitățile Sadova și Caciulatești,  din direcția  Craiova-Bechet, s-a răsturnat cu autoturismul.

În urma evenimentului rutier, conducătorul auto și alte 3 persoane au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fiind conștienți și cooperanți.

Din păcate, un alt bărbat de 45 de ani, pasager în spate în autoturism, a decedat.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcotest, care a indicat o concentrație de 0,34 mg/ l alcool pur în aerul expirat”, informează IPJ Dolj.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvarşirii infracţiunilor de ucidere din culpă  și vătămare corporală din culpă iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Totodată s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale pentru stabilirea cauzei decesului.

Politica