vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Biserica de lemn din Urși, resfințită după zece ani

Lăcașul de cult din satul Urși, comuna vâlceană Popești, a fost resfințit duminică, în prezența locuitorilor și a autorităților locale și județene.

Biserica a fost modernizată în urmă cu zece ani, tot atunci fiind organizată și prima slujbă de sfințire a acesteia.

La slujba de duminică a fost prezent și președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, aplaudând implicarea comunității locale, de la primar la săteni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„După 10 ani în care, și cu ajutorul cetățenilor și a oamenilor de bine, s-a muncit la restaurarea bisericii de lemn din satul Urși, iată că astăzi a avut loc slujba de resfințire a lăcașului de cult.

Biserica a fost construită în anul 1757 și este una dintre cele mai frumoase biserici – monument istoric din județul nostru, remarcându-se prin arhitectura deosebită și picturile viu colorate. 

M-am bucurat să fiu astăzi aici, într-un moment atât de important pentru viața comunității locale.

O felicit pe doamna primar Aurora Măgură pentru implicarea în dezvoltarea localității, iar tuturor celor care au contribuit la restaurarea acestei biserici le transmit respectul meu și le urez multă sănătate”, este mesajul transmis de președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Politica