Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Examen de reatestare în profesia de salvator montan, susținut în masivul Parâng

Publicat

pe


32 de salvamontiști din județele Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Brașov si Vâlcea au susținut examenul de reatestare în profesia de salvator montan. Evaluarea a avut loc în cadrul sesiunii organizate de către Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani și Centrul Județean de formare profesională al Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj.  Activitatea a fost realizată în zona Cheile Galbenului din masivul Parang.
Timp de doua zile salvamontiștii examinați au susținut teste scrise și practice în teren , fiind organizate trei mari acțiuni de salvare complexa , doua pe timp de zi și una pe timp de noapte.

În cadrul acțiunilor s-au simulat situații de căutare în teren , acordarea primului ajutor medical,  recuperarea și transportul accidentatului, gestionarea apelului de urgență,  managementul riscului , managementul resurselor umane și materiale, coordonarea și lucrul în comun al resurselor umane provenind din echipe Salvamont diferite, gestionarea unor situații de criza sau schimbare neprevazuta a elementelor acțiunii de salvare, elemente care au permis atât evaluarea nivelului de pregătire si al capacității operaționale de intervenție a salvatorilor cât și capacitatea echipelor de a face față unor intervenții cu grad înalt de periculozitate.

„Cu acest prilej au fost verificate practic diverse noi  echipamente de salvare, fiind testate trei tipuri de tărgi de salvare și transport , trei tipuri de trolii manuale sau cu acționare cu acumulator, proiectoare de mare putere și aruncătorul de coarda”, se arată într-un comunicat al salvamontiștilor gorjeni.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.