marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Protest la Fabrica de Vagoane din Caracal din cauza salariilor mici

Aproape 500 de angajați ai Fabricii de Vagoane din Caracal au protestat astăzi din cauza salariilor mult prea mici pe care le primesc.

Angajații, cu vechime în muncă și de peste 10 ani, sunt nemulțumiți de banii pentru care muncesc. Aceștia își compară salariile cu cele ale muncitorilor fabricii din Arad, ale căror salarii depășesc cu mult nivelul uzinei oltene.

„Suntem 500 de persoane, aproape toţi salariaţii, care protestăm de joi. Singura nemulțumire este faptul că salariile sunt foarte mici. Ne comparăm cu cei de la Arad, unde sunt salarii mari, în timp ce aici, la noi, este salariul foarte mic, deşi facem de două-trei ori mai mult. Eu, după 12 ani de muncă, am un salariu de 2.770 lei brut, iar la Arad au 3.700”, a declarat Paul Stancu, unul dintre protestatari.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Protestatarii cer 500 de lei la salariu, având în vedere contractul colectiv de muncă ce ar trebui renegociat în fiecare an.

Mai mult, aceștia amenință că nu vor începe lucrul până când strigătelele lor nu vor fi auzite și se vor lua măsuri în acest sens, relatează gazetanoua.ro.

 „Noi cerem doar 500 lei să se pună la salariu. În contractul colectiv de muncă se spune că în fiecare an se negociază salariul. Anul trecut, din cauza pandemiei, nu s-a negociat. Anul acesta, trebuia iar să se negocieze, dar ni se pun beţe în roate. Ne spun că salariile se dau în funcţie de zonă. Adică la Caracal, suntem săraci şi ne ajunge. Eu am 1.600 lei net, plus 21 de bonuri de masă.

Trebuie să mergem şi să declarăm greva, conform legii. Apoi, vom sta în grevă până ni se pun 500 lei la salariu”, a mai spus protestatarul.

foto: gazetanoua.ro

Politica