Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Italia a câştigat finala Eurovision 2021

Publicat

pe

Italia, reprezentată de trupa rock Måneskin, este marea câștigătoare a concursului Eurovision 2021.

Finala concursului european de muzică, care a ajuns la a 65-a ediție, s-a desfășurat la Rotterdam, cu 3.500 de spectatori, după ce anul trecut competiția a fost anulată din cauza pandemiei.

Italia, cu piesa „Zitti e Buoni”, s-a instalat în fruntea clasamentului, care până atunci era dominat de Franța și Elveția, după ce a primit peste 300 de voturi din partea publicului, cel mai mare punctaj obținut de vreun participant în acest concurs.

Este prima victorie a Italiei la Eurovision după 1990, când Toto Cutugno câștiga cu piesa „Insieme: 1992”. Competiția europeană nu a mai fost adjudecată de o trupă rock din 2006, când la Atena triumfau finlandezii de la Lordi.

Punctajul maxim al juriului din România a fost anunțat de gimnasta Cătălina Ponor. Juriul din România a acordat cele 12 puncte Maltei, în timp ce publicul din România a votat pentru reprezentanta Republicii Moldova, Natalia Gordienko, scrie digi24.ro

Și Islanda, care înainte de a fi anulată ediția de anul trecut era cotată drept favorită la Eurovision, cu o formație de tineri non-conformistă și veselă, a ținut aproape de primele locuri.

Suspansul s-a menținut până în ultima clipă, când televotingul a decis câștigătorul între Italia și Elveția. Italia a acumulat în total 524 de puncte.

Au urmat în ierarhie Franța cu 499 de puncte și Elveția cu 432 de puncte. În top 10 au mai intrat Islanda (378), Ucraina (364), Finlanda (301), Malta (255), Lituania (220), Rusia (204) şi Grecia (170).

Acum, Italia va trebui să găzduiască următoarea ediție Eurovision Song Contest, cea din 2022. Este pentru a treia oară când are câștigători și organizează show-ul următor în această calitate. Precedentele două ediții s-au ținut la Roma și Napoli. 

foto: captură video

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.