miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un român s-a ales cu dosar penal după ce s-a vaccinat a treia oară. Ar fi vrut să mai facă doze, pentru că vedea şi auzea mai bine

Un bărbat în vârstă de 49 de ani din judeţul Botoşani este anchetat penal după ce s-a vaccinat anti-COVID-19 cu a treia doză de Pfizer.

Bărbatul s-a prezentat la un centru de vaccinare din municipiul Dorohoi şi a cerut să fie vaccinat, nedeclarând că făcuse rapelul, scrie digi24.ro

Abia după ce s-a vaccinat a treia oară și după ce sistemul a afișat datele lui, el a recunoscut că făcuse rapelul în urmă cu o săptămână. Bărbatul a mai spus că ar fi vrut să se vaccineze și a patra oară, pentru că „se simţea mai bine, vedea şi auzea mai bine”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El a fost ținut câteva ore sub supraveghere medicală, dar nu a dezvoltat nicio reacție puternică. Autoritățile sanitare afirmă că îl vor supraveghea în continuare.

„La nivelul DSP a fost declanşată o anchetă pentru a se stabili cu exactitate care a fost firul evenimentelor şi cine se face răspunzător de situaţia creată. Vom lua declaraţii de la toţi cei implicaţi şi vom vedea la final ce măsuri se impun. Cel mai probabil, acele persoane nu vor mai fi detaşate în centre de vaccinare. A fost anunţată şi Poliţia. Persoana vaccinată a spus că îşi dorea să primească şi a patra doză. A fost direcţionată către CPU Dorohoi, unde a stat câteva ore sub supraveghere, neavând nici o reacţie, dar starea lui va fi în continuare monitorizată”, a precizat Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani, care a recomandat și un examen psihiatric.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.

Politica