joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cele mai poluate 5 țări din lume sunt și cele mai bogate. Niciuna din Europa

Emisiile de dioxid de carbon sunt principalul motor al schimbărilor climatice, dar nu este singura sursă negativă. Există şi alte gaze cu efect de seră. Deşi sunt greu de calculat toate emisiile de gaze cu efect de seră, datele privind emisiile de dioxid de carbon oferă o modalitate mai simplă de a înţelege pericolele. Lista primelor 5 ţări cu cele mai mari emisii de dioxid de carbon din lume foloseşte cele mai recente date (2019) ale Global Carbon Project plus analiza OurWorldData.org, conform mediafax.ro.

Germania, țară puternic industrializată nu apare în această listă, contrar așteptărilor.

China – 10,17 miliarde de tone China este de departe capul emisiilor globale de carbon, populaţia sa este, de asemenea, foarte mare. Numărul pe cap de locuitor este sub cel al multor alte ţări (există aproximativ 50 de ţări cu emisii de carbon pe capital mai mari). De asemenea, merită luat în considerare faptul că ţara asiatică produce şi livrează mai multe produse care sunt utilizate de restul lumii. Emisiile Chinei provin în principal de la numeroasele centrale electrice de ardere a cărbunelui, care îşi alimentează fabricile şi furnizează electricitate caselor oamenilor şi industriilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Statele Unite – 5,28 miliarde de tone În ceea ce priveşte utilizarea pe cap de locuitor a CO2, SUA se află pe locul 12, dar având o populaţie mai mare în comparaţie cu alte ţări, este printre ”sursele” principale. Statistica indică faptul că SUA au un impact mare asupra schimbărilor climatice, în comparaţie cu multe alte ţări.

India – 2,62 miliarde de tone India se află în fruntea acestei liste datorită populaţiei sale numeroase, la fel ca şi China, deşi utilizarea pe cap de locuitor este mai mică decât în ​​multe alte ţări. ”Contribuţia” Indiei la CO2 în comparaţie cu Statele Unite a crescut doar în ultimii 30 de ani.

Rusia – 1,68 miliarde de tone Rusia este o ţară mare care foloseşte un amestec de petrol, cărbune şi gaz pentru a genera electricitate, în principal pentru a încălzi casele oamenilor şi pentru a-şi satisface industria. Există şi alte surse de emisii de CO2. Acestea provin din forarea petrolului şi a gazului şi, de asemenea, a conductelor cu scurgeri care transportă combustibili. Ţara şi-a redus dependenţa de cărbune şi petrol şi şi-a intensificat utilizarea gazelor naturale încă din anii ’90.

Japonia – 1,11 miliarde de tone Emisiile de carbon din Japonia începând cu 2013 au avut o tendinţă descendentă remarcabilă, scăzând în 2013 de la 1,31 miliarde de tone de CO2 la 1,11 miliarde de tone în 2019. Emisiile provin în principal din utilizarea directă a combustibililor pentru populaţia aglomerată şi concentrată în oraşe şi pentru unele fabrici. Asta Japonia este o naţiune insulară, importă şi mult din alte ţări, conform sursei citate.

Concluzia studiului este aceea că tările cele mai populate sunt și cele mai poluate.

Politica