joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un nou vaccin anti-Covid ar putea fi lansat până la finalul anului

Sanofi și Glaxo Smith Kline au dezvoltat un nou vaccin anti-COVID care are o eficacitate de aproape 100% după a doua doză la toate grupele de vârstă.

Potrivit primelor teste clinice, vaccinul a dus la producerea de concentrații mari de anticorpi neutralizanți la adulți, la niveluri comparabile cu cele observate la persoanele care s-au recuperat după infectarea cu noul coronavirus.

Mai mult, la participanții care fuseseră infectați anterior cu Covid-19, o singură doză de vaccin a produs concentrații ridicate de anticorpi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Faza a treia a testelor clinice va începe în următoarele săptămâni și va implica peste 35.000 de persoane, cu speranța că vaccinul va fi aprobat până în trimestrul patru.

Vaccinul funcţionează pe bază de proteină recombinată adjuvantă, adică o tehnologie folosită de mult timp în lupta împotriva gripei. Este termostabil, adică un vaccin mai practic, şi nu este nevoie de condiții speciale de depozitare și se administrează la 21 de zile.

Până acum, Sanofi a încheiat acorduri de achiziție cu SUA, UE, Canada și Marea Britanie, dar și cu programul COVAX al Organizației Mondiale a Sănătății, scrie digi24.ro

Sanofi dezvoltă, de asemenea, un al doilea vaccin împreună cu societatea americană Translate Bio, care are la bază tehnologia mai recentă a ARN-ului mesager, folosită în vaccinurile Pfizer-BIoNTech şi Moderna.

Politica