luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mai mulți turiști străini s-au vaccinat la Castelul Bran

Castelul Bran găzduiește, începând de vineri, 7 mai, un maraton al vaccinării de weekend, fără programare, pentru turiști. Conform directorului de marketing Alexandru Prișcu, 152 de persoane au fost vaccinate de la deschiderea centrului de la Vama Medievală.

„Înainte de orice discuție, aș vrea să precizez că vaccinarea nu este condiționată de vizitarea castelului. Însă cine se imunizează obține diplomă de vaccinat la Castelul Bran și accesul gratuit la expoziția cu Instrumente Medievale de Tortură”, a precizat Alexandru Prișcu, pentru Libertatea.

Vaccinarea se va face cu echipa medicală mobilă, formată din doi medici, patru asistenți și trei registratori, fără programare, iar orarul de funcționare al centrului este vineri (14.00-20.00), sâmbătă (10.00-20.00) și duminică (10.00-18.00). Este asigurată parcarea gratuită pentru beneficiari, în imediata vecinătate a imobilului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”În primele 10 ore de la deschidere, vineri și sâmbătă, până la ora 13.00, am avut 152 de persoane vaccinate, în condițiile în care se lucrează pe un singur flux. Între imunizați, colegi nehotărâți, oameni din zonă, turiști din țară și din străinătate. Am avut un mexican, doi americani, doi germani și un spaniol. Știau despre centrul de vaccinare și au profitat de vizita la noi”, a mai spus Alexandru Prișcu.

Specialistul în marketing speră ca restricțiile să fie înlăturate în momentul în care un procent suficient de mare din populație va fi imunizat. „Ca să vă faceți o idee despre cum ne-a afectat pandemie, vă spun doar că, în 2020, numărul nostru de turiști a scăzut cu 74%, iar încasările s-au redus cu 81%”, a explicat Prișcu.


Politica