duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pești găsiți morți în lacul Cornu

Mii de pești au fost găsiți morți la lacul de acumulare Cornu. Potrivit Gărzii de Mediu Dolj, ar fi vorba de aproximativ 1000 kilograme de pește, în special din specia fitofag. Deocamdată nu se știe ce s-a întâmplat. Au fost prelevate probe din apă și se așteaptă rezultatele analizelor.

„In urma unui apel pe telefonul de urgenta 112, referitor la un incident petrecut la lacul de acumulare Cornu, echipa de permanenta a GNM CJ Dolj s-a deplasat pe acest amplasament de pe raza UAT Orodel, unde a fost descoperita in zona barajului o cantitate de aproximativ 1000 kg pesti morti, in special fitofag. Reprezentantii ABA JIU Serviciul Inspectia Bazinala a Apelor au prelevat probe de apa din zona barajului si de la intrare lac pe piriul Baboia, urmind ca rezultatul analizelor sa fie comunicat in cursul saptaminii viitoare. De asemenea, au fost luate probe de peste de catre reprezentantul DSVSA Dolj pentru efectuarea de analize specifice.
Au fost prezenti si reprezentanti ai Sectiei 7 PolitieRurala Plenita si ai Politiei Locale Plenita.
Pestele de pe luciul de apa urmeaza sa fie inlaturat de angajatii societatii care administreaza lacul. Administratorul societatii a fost invitat la sediul GNM CJ Dolj pentru clarificari privind activitatea desfasurata.
A fost impusa masura privind eliminarea pestelui de pe luciul de apa, respectind prevederile legale.”-Garda de Mediu Dolj

Politica