vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Țigări de contrabandă în piețele Craiovei. 19 persoane, cercetate penal

19 persoane sunt cercetate pentru contrabandă cu țigări, pe care le vindeau în piețele din Craiova. Inițial, în urma unei acțiuni a polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, acestea au fost reținute. Instanța le-a dat drumul.

Impreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, polițiștii au făcut 16 percheziții domiciliare la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă cu țigarete.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019 – 2021, în municipiul Craiova, s-ar fi constituit și ar fi activat o grupare infracțională specializată în distribuția țigaretelor provenite din contrabandă, în cadrul căreia aprovizionarea s-ar fi făcut pe paliere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, liderii grupării ar fi asigurat aprovizionarea cu țigarete de contrabandă a persoanelor din palierul al doilea, care, la rândul lor, le-ar fi comercializat stradal, cu precădere în zona piețelor agroalimentare din municipiul Craiova.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 3.775 de pachete de țigarete, 7.420 de lei și 300 de euro”, transmite IPJ Dolj.

Polițiștii au reținut 19 persoane, însă Tribunalul Dolj a dispus măsura arestului la domiciliu pentru 3 dintre persoanele reținute și măsura controlului judiciar față de 16 persoane.

Politica