luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Haos în Vama Nădlac: mii de români au așteptat ore întregi să intre în țară

Mii de români au ajuns azi noapte în țară, preponderent din Germania, pentru a-și petrece sărbătorile pascale cu familiile din România. Surpriza lor: abia în vamă au aflat că Germania a fost inclusă pe lista țărilor cu risc epidemiologic pentru care se impune intrarea în carantină. Acum trei zile Germania era în scenariul verde și niciunul dintre cei veniți nu s-a gândit că situația a luat o astfel de turnură.

Mai mult, cei mai mulți dintre cei care au venit acum în România au concediu doar câteva zile, iar intrarea în carantină le-ar putea pune în pericol chiar pierderea locurilor de muncă, scriu jurnaliștii de la publicația locală aradon.ro.

Cinci artere au fost deschise de polițiștii de frontieră din Nădlac, pe sensul de intrare în țară. Chiar și așa, se așteaptă de la două ore până la patru ore pentru a trece de controlul la frontieră și mai apoi prin corturile de triaj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Ne nemulțumește sistemul ăsta de aici. Stăm două-trei ore să completăm un formular. Venim din Germania fără să știm că ne bagă în carantină, acolo ne fac teste și nu ne-a spus nimeni că acum ne bagă în carantină. Nu suntem informați. Avem 10 zile de concediu și noi trebuie să stăm 14 zile în carantină, cum se poate? Fără ca nici măcar cineva să ne fi anunțat înainte, că altfel nu veneam”, spune una dintre româncele venite în țară.

Lista țărilor incluse în zona galbenă a fost actualizată joi, 22 aprilie, seara, intrând în vigoare din 23 aprilie. Printre țările care se află în această situație sunt: Franța, Croația, Polonia, Ungaria, Serbia, Olanda, Macedonia, Muntenegru, Bulgaria, Cehia, Belgia, Luxemburg, Austria, Grecia, Italia, Germania, Elveția, etc.

Foto: aradon.ro

Politica