joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Italia începe relaxarea treptată a restricțiilor anti-COVID

Premierul italian a anunțat o nouă relaxare treptată de la sfârșitul lunii. Se vor redeschide restaurantele la exterior, elevii din clasele mari și studenții se întorc la cursuri și vor putea fi organizate spectacole în aer liber. Pentru mulți este o veste bună, pentru alții este prea puțin, prea târziu.

În zonele galbene, restaurantele și barurile vor putea funcționa până la 10 seara, pentru că rămân în vigoare restricțiile de circulație la nivel național. Chiar și așa, este un pas important pentru patronii greu încercați de pandemie, scrie Agerpres.

Cu această relaxare se va permite din nou deplasarea între regiuni, cu excepția celor roșii, se va putea practica sportul în aer liber și se reiau și unele activități culturale: teatrele și cinematografele pot oferi spectacole, însă doar în aer liber.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prea puțin pentru angajații din cultură și divertisment. Au numărat 419 zile de când nu au mai lucrat din cauza pandemiei și cer autorităților să-i lase să-și câștige pâinea. Alături de ei au fost și mulți artiști care îi susțin.

În această nouă relaxare, purtarea de mască și distanțarea fizică rămân în vigoare iar autoritățile promit o accelerare a campaniei de vaccinare, vineri fiind stabilit un nou record zilnic, cu aproape 350 de mii de oameni imunizați.

Până acum, în Peninsulă, peste 14 milioane de italieni au primit cel puțin prima doză de vaccin anti-COVID.

Politica