vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Franţa începe vaccinarea cu Johnson&Johnson

Franţa, în carantină până la începutul lunii viitoare, dă startul vaccinării populaţiei de peste 55 de ani, fără restricții. Ministrul Sănătăţii a anunţat că acest lucru este posibil deoarece sunt disponibile două tipuri de vaccin care permit imunizarea acestei categorii de populaţie: cel produs de AstraZeneca şi, de astăzi, cel fabricat de Johnson&Johnson.

Strategia de vaccinare, deseori criticată, este accelerată în acest moment pentru a permite ridicarea restricțiilor și imunizarea unui număr cât mai mare de francezi.

”Să sperăm că funcţionează campania de vaccinare şi asta ne poate da înapoi un pic de libertate în această vară, deoarece cred că toată lumea are nevoie de asta, puţîn”, spune Olivier Chiron, profesor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Restricțiile impuse de cea de-a treia carantină nu lasă loc prea multor activități. Rămân doar plimbările și sportul în aer liber.

”Nu ştiu dacă e din cauza vacanţei sau a carantinei, dar avem impresia că oraşul a pierdut o parte a populaţiei”, spune Fabrice Bouquet, agent de asigurări.

”Nu este mare lucru de făcut, ceea ce ne lipseşte este, probabil, să bem o cafea afară. Montmartre este un pic trist, asta ne spunem unii altora, cu vremea asta şi cu totul închis, este adevărat că e un pic trist, dar asta nu ne împiedică să ieşim şi să încercăm să ne bucurăm puţin”, spune Mathilde Bodart, terapeut.

Franța a vaccinat peste 10,5 milioane de persoane cu prima doză, ceea ce reprezintă aproape 16% din populația țării, scrie Agerpres.

Politica