Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Mehedinți. 30 de cetăţeni străini, depistaţi de poliţiştii de frontieră

Publicat

pe

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare din judeţul Mehedinţi au depistat în zona de competenţă 30 cetăţeni de origine asiatică care au traversat fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni pentru a intra ilegal în România, din Serbia.

Vineri seara, în jurul orei 19.00, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare a avut loc o acțiune privind prevenirea și combaterea migrației ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în localitatea Izvoare, în dreptul km fluvial 854, a fost descoperit un grup format din treizeci cetăţeni străini.

Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

”În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Siria, Afganistan şi Irak, douăzeci și șapte de adulți, cu vârste cuprinse între 18 şi 47 de ani şi trei minori, cu vârste cuprinse între 3 şi 15 ani”, au declarat polițiștii de frontieră.

De asemenea, în cadrul cercetărilor, cetăţenii străini au spus că au trecut frontiera din Serbia, cu o ambarcaţiune cu motor, condusă de doi cetăţeni sirieni, care s-au întors pe teritoriul Serbiei și cărora le-au plătit sume cuprinse între 1.200 şi 1.500 de euro pentru fiecare persoană. Totodată, au mai declarat că au recurs la această metodă, cu intenţia de a ajunge în ţări din Vestul Europei la rudele acestora.

Poliţiştii de frontieră au extins verificările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și pentru a stabili întreaga arie infracțională, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Continue Reading