Conecteaza-te cu noi

Breaking News

Lăutari din Craiova, acuzați că au luat bani ilegal de la stat

Publicat

pe

5 lăutari din Craiova sunt acuzați că au obținut ilegal indemnizații în contextul pandemiei de Covid-19, folosind calitatea de „artiști interpreți”. Pentru a lua indemnizații, ar fi folosit contracte false. Prejudiciul se ridică la 45.000 lei.

În acest caz, s-au făcut percheziții în trei județe.

„În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dolj, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, au efectuat 7 percheziții domiciliare, la persoane fizice și juridice din județele Dolj, Mehedinți și Teleorman, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declarații și uz de fals.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020 și până în prezent, 5 persoane din Craiova, care ar fi invocat calitatea de artist-interpret, ar fi depus, la autoritatea competentă, înscrisuri falsificate, în vederea obținerii unor indemnizații alocate din bugetul de stat, în contextul pandemiei de COVID-19.

Persoanele ar fi încercat să inducă în eroare reprezentanții autorității competente, cu privire la existența unor relații contractuale de prestări servicii, anterioare declanșării pandemiei de COVID-19.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 45.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente ce pot constituite mijloace de probă în cursul procesului penal”, anunță IPJ Dolj. Polițiștii au pus în aplicare 3 mandate de aducere.

Cercetările în acest caz continuă, urmând să fie dispuse măsuri legale.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.