sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se continuă vaccinarea cu AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă, în România

Vaccinarea cu serul de la AstraZeneca va continua fără restricții, pentru toate categoriile de vârstă, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

 Acesta a precizat că evenimentele trombotice sunt posibile în cazuri foarte rare iar beneficiile vaccinării depășesc cu foarte mult riscurile.

„Situația epidemiologică este îngrijorătoare. La 100 de oameni diagnosticați, 2,5 persoane decedează. În ultimul timp s-a observat o tendiță de creștere a gravității cazurilor. Ca atare, având în vedere contextul epidemiologic, este foarte important să se continuea vaccinarea cu toate vaccinurile disponibile. Evenimentele trombotice sunt posibile în cazuri foarte rare, iar beneficiile vaccinării depășesc cu foarte mult riscurile”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Gheoghiță spune că renunțarea la vaccinare poate compromite atingerea imunității de grup.

„Renunțarea la vaccinare ne poate aduce în fața unor forme severe de îmbolnăvire și poate fi compromisă atingerea imunității de grup”, a mai declarat Gheorghiță.

De la începutul campaniei de vaccinare, în 27 decembrie 2020, în România au fost vaccinate împotriva COVID 2.180.807 de persoane. Dintre acestea, 392.269 au fost vaccinate cu AstraZeneca.

Comitetul de siguranță al Agenției Europene a Medicamentului a concluzionat, miercuri, că există o legătură cauzală între apariția cheagurilor de sânge și vaccinarea cu serul AstraZeneca, apariția acestora putând fi inclusă în lista de efecte adverse foarte rare. EMA a anunțat, însă, că nu retrage recomandarea folosirii vaccinului AstraZeneca pentru că efectele sunt extrem de rare. Ele urmează să fie adăugate în prospect.

Politica