Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Cum să scapi legal de moloz

Publicat

pe

Problema depozitării molozului și a deșeurilor din construcții este una bine cunoscută. Deși depozitarea acestor tipuri de deșeuri în spații destinate deșeurilor menajere duce deseori la sancțiuni contravenționale, Primăria Municipiului Craiova asigură cetățenii că acest lucru se poate face legal și organizat.

„Persoanele care vor să elimine deșeurile provenite din construcții, reamenajări și demolări în mod legal, trebuie să solicite în scris colectarea molozului fie la sediul societății Salubritate SRL Craiova, din strada Brestei nr. 129A, fie prin e-mail la adresele craiovacurata@yahoo.com sau office@salubritate-craiova.ro. Cererea trebuie să conțină numele beneficiarului, adresa de unde va fi colectată cantitatea, precum și un număr de telefon la care beneficiarul poate fi contactat. În cazul în care molozul provine din lucrări care au necesitat autorizare și pentru care a fost încheiat un contract de colectare a molozului, cererea va fi însoțită de factura și chitanța cu care a fost achitată cantitatea minimă estimată. Tariful este de 256,2 lei pe metrul cub. După înregistrarea cererii, un reprezentant al SC Salubritate Craiova SRL va merge la fața locului pentru estimarea cantității de moloz existentă în locație, îi va comunica beneficiarului cantitatea și cât trebuie să achite. Ulterior, beneficiarul va fi contactat pentru emiterea facturii, pe care o va achita într-unul dintre conturile de pe factură, fie la sediul SC Salubritate Craiova SRL, fie prin transfer bancar. După ce beneficiarul a făcut dovada plății, molozul va fi colectat din locație folosindu-se un încărcător și un utilaj pentru transport. Deșeurile provenite din construcții, demolări sau reamenajări sunt transportate la un operator autorizat pentru valorificarea acestor deșeuri”, după cum specifică un comunicat de presă al Primăriei Craiova.

În acest timp, Poliția Locală Craiova, continuă acțiunile de identificare a celor care transportă și depozitează deșeuri în condiții ilegale. Astfel un cetățean cu domiciului în comuna Terpezița, a fost amendat luni, după ce a fost surprins de polițiști în timp ce depozita deșeuri ilegal, în zona străzii Dobrogea. ” Conform procedurii, a fost sesizată Garda de Mediu Dolj. Cetățeanul riscă o amendă în cuantum de 15.000 lei și confiscarea vehiculului. De asemenea, va suporta contravaloarea operațiunilor de salubrizare a terenului, ce vor fi efectuate de SC Salubritate Craiova”, conform unui comunicat al Primăriei Craiova, care reamintește și faptul că în urma intensificării patrulelor, au fost depistate, în ultima lună,  mai multe persoane care depozitau deșeuri ilegal. ” În mai puțin de o lună, Poliția Locală Craiova a identificat și imobilizat un număr de șase autovehicule (autoutilitare, microbuze și camioane) și un număr de cinci căruțe pe mai multe străzi din Craiova: str. Nicolae Bălcescu, Calea București, str. Nicolae Iorga, str. Prelungirea Bechetului, Centrul Vechi, str. Dobrogea, str. Maria Zaharia, str. Bărăganului etc. Poliția Locală a sesizat de fiecare dată Garda de Mediu, care a dispus sancțiunile prevăzute de reglementările în vigoare”, conform aceluiași comunicat.

Continue Reading