sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Miliardarul Petr Kellner, patronul PRO TV, mort într-un accident

Miliardarul Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia, proprietarul postului Pro TV, a murit într-un accident de elicopter în Alaska.

Elicopterul Airbus AS350 B3 s-a prăbuşit în apropiere de gheţarul Knik, au spus duminică reprezentanţii cabanei care a închiriat aparatul de zbor.   Kellner, în vârstă de 56 de ani, împreună cu un alt invitat al Tordrillo Mountain Lodge, Benjamin Larochaix, tot cetăţean ceh, doi ghizi ai cabanei, Gregory Harms şi Sean McMannany, şi pilotul elicopterului, Zach Russel, au murit, scrie adevarul.ro care citează New York Times.

A existat un singur supravieţuitor, care se află în stare gravă, dar stabilă, potrivit Alaska State Troopers, care a transmis că este investigată cauza accidentului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Kellner a fost unul din cel mai importanţi exponenţi ai mediului de afaceri din Cehia postcomunistă. Averea sa este estimată de Forbes la 17,5 miliarde de dolari.

A înfiinţat PPF la începutul anilor 1990, ca societate de investiţii, pentru a lua parte împreună cu partenerii săi la acţiunea de privatizare a companiilor de stat din Republica Cehă, iar în prezent grupul este implicat în diverse segmente de piaţă, inclusiv asigurări, finanţe, telecomunicaţii, media şi biotehnologie, în Europa, Asia şi SUA. 

Politica