Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Ungaria va permite persoanelor vaccinate să asiste la meciurile EURO 2020

Publicat

pe

Ungaria a informat UEFA cu privire la dorinţa sa de a permite persoanelor care vor fi vaccinate să asiste la meciurile din cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal – EURO 2020, care urmează să se dispute la Budapesta, informează agerpres.ro care citează EFE.

„Am semnalat că cei care au fost deja vaccinaţi vor putea asista la meciurile care se vor disputa în Ungaria (pe Puskas Arena din Budapesta)”, a anunţat Gergely Gulyas, ministrul maghiar de Interne.

Ungaria intenţionează să vaccineze până la finele lunii mai circa trei milioane de cetăţeni care au cerut să fie inoculaţi, cu o lună înaintea startului EURO 2020.

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat în urmă cu o săptămână că cele 12 oraşe care vor găzdui meciurile de la Campionatul European vor trebui să garanteze că pot avea public şi a avertizat că dacă această cerinţă nu este îndeplinită, se va lua în calcul schimbarea sau reducerea numărului de oraşe gazdă.

Ceferin speră că nu vor exista modificări şi că turneul final se va disputa în cele 12 oraşe planificate: Bucureşti, Copenhaga, Amsterdam, Baku, Bilbao, Budapesta, Dublin, Glasgow, Sankt Petersburg, Munchen, Roma şi Londra.

Ungaria este în prezent una dintre ţările cele mai afectate de pandemia de Covid-19, dar în acelaşi timp este a doua ţară cu cel mai mare număr de persoane vaccinate din Uniunea Europeană.

Continue Reading