vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pițurcă l-a făcut praf pe Rotaru: „Minte cu seninătatea pe care nu am văzut-o la nimeni”

Fostul selecționer consideră că a făcut o greșeală că a lucrat cu Rotaru la CSU: „eu am fost un tâmpit că am mers la Craiova!”

În ianuarie anul trecut, Mihai Rotaru a reușit să-l îndepărteze pe Victor Pițurcă de la clubul său. Patronul bucureștean al grupării din Bănie l-a determinat pe fostul selecționer să abdice, după ce acestuia nu i s-au îndeplinit dorințele în privința transferurilor. La scurt timp, Octavian Popescu a fost luat de Gigi Becali de la CSU la FCSB, iar în presă au apărut informații că a intermediat mutarea chiar Pițurcă, din dorința de a se răzbuna pe Rotaru.
În cadrul unei emisiuni la Digi Sport, fostul selecționer a declanșat o tiradă fără precedent la adresa ultimului său angajator: „Vreau să spun ceva despre Octavian Popescu. Am înțeles de la domnul Mihai Rotaru că eu l-am îndrumat pe Octavian Popescu spre FCSB. Minte. Minte cu o seninătate pe care nu am văzut-o la nimeni. La un moment dat îmi zice să merg să văd un jucător, l-am văzut pe puști, mi-a plăcut de el, i-am zis nu mai sta, cumpără-l. A, nu, că e jucătorul nostru, vreau să mai văd… L-am adus la echipa mare, am stat vreo opt, zece zile. Apoi mi-a dat telefon Giovani Becali. «Băi Piți, vezi că Octavian Popescu e jucătorul meu, e semnat cu mine». Foarte bine atunci. Ce se întâmplă? Rotaru voia să îi dea 10 milioane de lei salariu. 1.000 de lei. Din momentul ăla nu am mai știut, am mai stat două luni și am plecat. Ce au spus ei, că eu l-am dat lui Giovani! Ei au vrut să își acopere neglijența, să dea vina pe mine în fața suporterilor. L-am văzut în ziar, așa a declarat. Ce aș vrea să îl vândă FCSB, Gigi, cu vreo 30, 50 de milioane. Așa aș vrea. Dă, mă, frate, 90 de mii, el voia să tragă din bani vreo 20 de mii, să îi dea 70 de mii celui care îl deținea pe copil, proprietarul. Cum poți să spui așa ceva? Eu cu Gigi nici nu vorbeam măcar”.
Pițurcă a adăugat: „Eu am fost tâmpit că am mers la Craiova. Am fost patru luni de zile, am muncit patru luni… Ei erau învățați cu italienii, veneau la ora 11 și la 12 jumătate plecau acasă. Erau vreo trei, patru jucători care complotau pe acolo. Băi, vezi de treaba ta, auzi, era răzmeriță pe acolo. Sunt și azi. Sunt câțiva..”.

Politica