vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Studiu: Dacă nu este stopată încălzirea globală, verile vor deveni din ce în ce mai lungi

Un studiu publicat în Geophysical Research Letters arată că, dacă nu este stopată încălzirea globală, vara va ajunge la 6 luni.

Asta nu înseamnă însă că vom avea două anotimpuri. Iarna, primăvara și toamna se scurtează cam în același ritm.

Yuping Guan, autorul studiului, a analizat perioada dintre 1952 și 2011 și a concluzionat că verile au crescut de la 78 la 95 de zile iar iernile au scăzut de la 76 la 73 de zile, scrie mediafax.ro O astfel de schimbare va duce la episoade mai dese de secetă și de incendii pe timpul verii așa cum am văzut în Australia sau California anul trecut, dar și episoade de îngheț și zăpezi neașteptate cum au fost recent în Texas și Israel.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu s-a schimbat ceva din punct de vedere climatic. Diferenţa este că acum avem schimbări foarte rapide între masele de aer. Astfel, ajungem să avem 20 de grade într-o zi şi -5 grade în următoarea. Iar vara s-au înmulţit fenomenele meteo severe precum furtunile, vânturile puternice şi aşa mai departe.

Concluzia este că din cauza încălzirii globale observăm modificări la nivel local. Dacă vor fi şi la nivel emisferic e mai greu de anticipat, însă studiul sugerează că vom avea o creştere a mediei de temperatură cu până la 5 grade şi multe evenimente extreme.

Politica