Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Infotrafic: Circulația rutieră, în condiții de ninsoare pe drumuri din mai multe județe

Publicat

pe

Circulația rutieră se face în condiții de ninsoare pe drumuri naționale din mai multe județe din țară, anunță Centrul Infotrafic.

„Se înregistrează precipitații sub formă de ninsoare pe autostrăzile A1 București – Pitești, A3 București – Ploiești și pe mai multe drumuri naționale din județele Prahova, Dâmbovița, Olt, Vâlcea, Dolj, Mehedinți și Gorj”, au transmis reprezentanții Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

Potrivit acestora, pe toate aceste drumuri se intervine cu material antiderapant, neînregistrându-se în acest moment probleme deosebite.

Șoferii sun sfătuiți ca, înainte de a pleca la drum, să se asigure că au mașina echipată corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă, să se intereseze în privința condițiilor meteorologice și a traseului care urmează a fi parcurs, să adapteze în permanență viteza de deplasare la condițiile de drum și să nu efectueze manevre periculoase la volan.

Este în vigoare un cod galben de ninsori pentru sudul țării, dar și o informare meteorologică pentru celelalte zone ale țării, avertizările ANM fiind valabile până joi dimineață. În unele zone se va depune un strat de 30 de centimetri de zăpadă. În special în zilele de miercuri și joi vremea va fi deosebit de rece.

Continue Reading