vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Întreaga rețea de alimentare pentru mijloacele de transport în comun din Târgu Jiu va fi schimbată

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a ținut să lămurească situația legată de stâlpii rețelei electrice pentru troleibuz, consolidați și care ocupă o parte din trotuar. Edilul a dorit ca situația să fie prezentată, pentru ca cetățenii să înțeleagă faptul că măsura nu este una permanentă.

„Este vorba despre o măsură provizorie. Toți stâlpii de troleibuz vor fi înlocuiți pentru că anul acesta implementăm un proiect în valoare de 24 de milioane de euro care, printre altele, prevede schimbarea întregii rețele de alimentare pentru mijloacele de transport în comun. Ar fi fost, așadar, un efort inutil acela de a schimba acum acești stâlpi, în condițiile în care, in câteva luni vor fi înlocuiți. Am luat, prin urmare, hotărârea de a consolida acei stâlpi care s-au corodat la bază, tocmai pentru a evita eventualele accidente”, spune primarul.

Proiectul la care edilul face referire prevede achiziționarea a 15 troleibuze noi (pe lângă cele 20 prevăzute într-un proiect aflat în derulare și pe care le primim din aceasta toamnă), 13,62 km rețea de contact (cale dublă) modernizată, 2,7 km rețea incintă (cale simplă) modernizată, 0,36 km rețea nouă (cale dublă), Autobază modernizată, Stații de așteptare modernizate, Sistem de e-ticketing creat (pentru 15 vehicule, 40 stații, 40 puncte reîncărcare).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Marcel Romanescu spune că valoarea proiectului este de 109.680.249,72 lei, din care cheltuieli totale nerambursabile – 99.073.516,07 lei, cheltuieli totale contribuție proprie – 3.196.733,65 lei și cheltuieli totale neeligibile – 7.410.000 lei.

Politica