vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Zone din Corabia, pline cu deșeuri

Mai multe zone de periferie din orașul Corabia sunt pline de deșeuri aruncate la întâmplare. Reprezentanții Gărzii de Mediu Olt au desfășurat o acțiune de verificare a depozitărilor necontrolate de deşeuri  de pe  raza localităţii, descoperind zonele cu pricina.

Spațiile în care zac kilograme întregi de gunoaie vizează terenul cartierului ,,Celei”, zona Capitanie Port Corabia, zona amplasamentului Proiectului Pilot ANL ,,Locuințe Rromi”, strada Oltului, nr. 26, zona Mahala, zona cartier Corabia Veche, strada Mihai Bravu, nr. 78.

Garda de Mediu Olt a efectuat demersurile necesare curățării zonei, sancționând municipalitatea pentru că a permis cetățenilor depozitarea diverselor tipuri de deșeuri în locuri nepermise.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Au fost impuse măsuri pentru eliminarea/valorificarea tuturor cantităţilor de deşeuri şi igienizarea perimetrelor afectate de depozitari necontrolate de deşeuri, măsuri de supraveghere pentru evitarea şi/sau eliminarea situaţiilor care pot conduce la depozitări necontrolate de deşeuri pe raza orașului Corabia,  monitorizarea în special a zonelor vulnerabile în care sunt abandonate deşeuri, colectarea separată a  biodeşeurilor in vederea compostării şi fermentării acestora, montarea de plăcuțe de avertizare cu privire la interdicţia abandonării de deşeuri de orice tip in zonele în care se constată frecvent abandonări de  deşeuri.

Pentru depozitari necontrolate de deşeuri, în zona amplasamentului ,,Celei”, zona cartierului Corabia Veche, zona Proiectului Pilot ANL ,,Locuințe Rromi”, strada Mihai Bravu,  zona Capitanie Port Corabia, deşeuri provenite din construcţii şi demolări, deşeuri municipale amestecate, resturi vegetale, a fost sancţionată Autoritatea Administraţiei Publice Locale – Primar oraş Corabia cu amendă în valoare de 40.000 lei  si a fost aplicată sancţiune contravenţională complementară de ridicarea deşeurilor depozitate în alte zone decât cele autorizate, curăţarea terenului, precum şi eliminarea acestora conform legislaţiei în vigoare”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Olt.

Politica