vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lituania va oferi Moldovei un lot de vaccinuri contra COVID-19

Lituania îi va acorda Republicii Moldova un lot de vaccinuri contra COVID-19. Anunțul a fost făcut la conferinţa comună a prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi, ministru al afacerilor externe şi integrării europene, cu ministrul afacerilor externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, aflat într-o vizită la Chişinău.

„Am convenit ca Republica Moldova să beneficieze de o tranşă de vaccinuri pe care Lituania le va dona ţării noastre în timpul apropiat. Acest lucru ne va permite completarea stocului de vaccinuri anti-COVID-19 în Republica Moldova”, a notat prim-ministrul interimar, mulţumind pentru ajutorul acordat.

Ministrul afacerilor externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, a declarat că timpurile actuale nu sunt uşoare, dar prietenia există şi ea trebuie să existe, inclusiv în condiţii de pandemie, informează adevarul.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Lituania va continua să facă tot ce-i stă în putinţă pentru a contribui şi pentru a-şi uni eforturile cu alte state pentru a asigura vaccinarea populaţiei cât mai rapid”, a notat oficialul lituanian.

Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Republica Lituania au fost stabilite la 8 iulie 1992, iar până în prezent au fost semnate şi sunt în vigoare circa 50 de acorduri bilaterale.

Politica