Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Lituania va oferi Moldovei un lot de vaccinuri contra COVID-19

Publicat

pe

Lituania îi va acorda Republicii Moldova un lot de vaccinuri contra COVID-19. Anunțul a fost făcut la conferinţa comună a prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi, ministru al afacerilor externe şi integrării europene, cu ministrul afacerilor externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, aflat într-o vizită la Chişinău.

„Am convenit ca Republica Moldova să beneficieze de o tranşă de vaccinuri pe care Lituania le va dona ţării noastre în timpul apropiat. Acest lucru ne va permite completarea stocului de vaccinuri anti-COVID-19 în Republica Moldova”, a notat prim-ministrul interimar, mulţumind pentru ajutorul acordat.

Ministrul afacerilor externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, a declarat că timpurile actuale nu sunt uşoare, dar prietenia există şi ea trebuie să existe, inclusiv în condiţii de pandemie, informează adevarul.ro

„Lituania va continua să facă tot ce-i stă în putinţă pentru a contribui şi pentru a-şi uni eforturile cu alte state pentru a asigura vaccinarea populaţiei cât mai rapid”, a notat oficialul lituanian.

Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Republica Lituania au fost stabilite la 8 iulie 1992, iar până în prezent au fost semnate şi sunt în vigoare circa 50 de acorduri bilaterale.

Continue Reading