vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Piedici în cazul Caracal. Familia Luizei Melencu cere sprijin juridic internațional

Un nou termen a fost stabilit miercuri, 17 februarie, în cazul Caracal, zi în care zece martori ar fi trebuit să fie audiați. La finalul zilei, doar cinci au ajuns în fața judecătorilor.

Audierele nu s-au desfășurat așa cum familiile victimelor și-ar fi dorit, considerând că pe alocuri, unele informații nu sunt foarte importante. Mai mult, avocata familiei Melencu (prima tânără dispărută) o acuză pe judecătoare că nu ar fi interesată să afle adevărul, ce ar putea rezulta din probele strânse, pe care refuză să le încuviințeze, citează adevarul.ro.

Avocata Carmen Obârşanu a subliniat că atitudinea judecătoarei pare a fi în favoarea lui Dincă, spunându-i acestuia să nu dea nicio declarație până nu vor fi audiați toți martorii. În acest sens, avocata este hotărâtă să depună o cerere de recuzare, urmând să se adreseze şi cu o plângere penală la Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie pe numele magistratului cu pricina.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am solicitat asistenţă juridică internaţională, adică să se afle cu ce posturi telefonice s-a vorbit de pe telefonul Luizei după răpire. Au fost şase apeluri telefonice de pe telefonul Luizei, în condiţiile în care Dincă era într-o altă locaţie. Dacă am fi aflat cu cine s-a vorbit de pe telefonul Luizei, aflăm cine de fapt a luat-o pe Luiza. Ei, doamna judecător – după ce şi data trecută şi data asta a spus că n-o interesează fetele, aia e problema altora, dânsa are sarcina să-l condamne pe Dincă, şi i-a sugerat lui Dincă să nu dea nicio declaraţie până când nu vor fi audiaţi toţi martorii, şi data trecută, şi data de astăzi – deşi toţi am fost de acord, inclusiv procurorul, să se facă adresă către autorităţile americane, să ne arate cu cine s-a vorbit de pe telefonul Luizei după răpire, în ziua de 14 aprilie, doamna judecător a respins, spunând că probele pe care eu le-am obţinut de la operator în martie 2020 ar fi anterioare anului 2019 şi au fost avute în vedere de procuror. O minciună crasă“, a declarat avocata la ieşirea din sala de judecată, susținând că atitudinea judecătoarei de caz ar fi părtinitoare.

„Tot timpul când nu-i convine ceva te ameninţă că te amendează. Ei, în momentul în care i-am spus – doamnă, posibil fetele acestea să fi fost răpite de alte persoane – ei, astăzi ce credeţi c-a spus: că dânsa nu ştia de apeluri telefonice care sunt pe listing pentru că n-a citit dosarul. Păi, ce înseamnă asta?”, a completat avocata.

La rândul său, bunicul Luizei, Stelian Iordache, s-a arătat nemulțumit de modul în care judecătoarea tratează acest caz. Când a încercat să evidențieze neregulile întâlnite, a fost dat afară din sala de judecată.

„Dincă a devenit foarte impertinent şi foarte nesimţit, datorită acceptului pe care i-l dă judecătoarea. Nu ştie decât să jignească şi să ameninţe, i-am zis – doamnă, dacă sunteţi incompetentă, daţi cazul la altcineva! – Azi m-a dat afară. De ce m-a dat? Pentru c-o deranjează adevărul. Cel puţin femeia asta, judecătoarea asta, întrece orice măsură a bunului simţ. Dumneavoastră dacă aţi fi văzut cât de impertinent şi nesimţit a putut să fie Dincă!”, susține bunicul Luizei Melencu, potrivit sursei citate.

Și mătușa Luizei a avut un moment de furie, atunci când jandarmii l-au urcat pe inculpat în autospeciala care îl transporta către Penitenciarul din Craiova. Printre gardul care împrejmuia curtea tribunalului, femeia a aruncat cu o sticlă de plastic după duba în care se afla Dincă.

Pe de altă parte, părinții Alexandrei Măceșanu, cea de-a doua adolescentă răpită, agresată și ucisă de Gheorghe Dincă, au preferat ca și de această dată să nu se expună public.

În paralel cu desfășurarea audierilor, Dincă ar fi solicitat strămutarea dosarului de la instanța din Olt. Cererea depusă de inculpat va fi judecată de Curtea de Apel Craiova, termenul fixat fiind 1 martie 2021.

Politica