luni, mai 27, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

Primăria Craiova. Dezinformare prin omisiune, pe facebook

Responsabilii cu pagina oficială de facebook a Primăriei Craiova au anunțat astăzi pe rețeaua de socializare menționată că polițiștii locali au amendat un șofer filmat că își conducea mașina pe un spațiu verde și că i-au și ridicat mașina. După ce jurnaliștii au cerut detalii, reprezentanții Primăriei Craiova au revenit și au precizat că sancțiunile nu au legătură cu filmarea.

Un șofer a fost filmat de un alt participant la trafic depășind o coloană de mașini pe spațiul verde ce desparte sensurile de mers de pe Râului. Imaginile au fost publicate pe facebook. Pe aceeași rețea de socializare, Primăria Craiova a anunțat astăzi că “șoferul care a circulat pe spațiul verde a fost identificat și amendat”.

“Joi, 11 februarie 2021, un conducător auto a efectuat o manevră de depășire a coloanei de autoturisme ce se afla oprită la semaforul aflat la intersecția străzilor Râului și Brestei. Depășirea a fost făcută pe spațiul verde ce desparte sensurile de mers de pe strada Râului. Manevra a fost surprinsă de alți participanți la trafic, iar imaginile au fost publicate pe internet. În urma analizei imaginilor, Poliția Locala a reușit identificarea proprietarului autoturismului marca Ford Mondeo, iar astăzi, vineri, 12 februarie 2021, autoturismul a fost ridicat pentru nerespectarea dispozițiilor privind circulația rutieră. Persoana în cauză a fost amendată cu suma de 1000+580 lei pentru că a circulat pe zona verde și trotuar și 3 puncte de penalizare la permisul de conducere”, este mesajul publicat inițial de reprezentanții Primăriei Craiova pe pagina de facebook a instituției.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După ce jurnaliștii au cerut lămuriri, reprezentanții Primăriei s-au răzgândit. De fapt, șoferul a fost lăsat fără mașină și urmează să fie amendat pentru că parcase ilegal.

“Pentru fapta de ieri privind distrugerea spațiului verde de pe strada Râului, Politia Locală l-a identificat pe proprietar și urmează să fie aplicată sancțiune în suma de 1000 lei, conform Hotârârii Consiliului Local nr. 319/2009.  În cursul zilei de astăzi, Serviciul Circulație din cadrul Poliției Locale a identificat mai multe autoturisme staționate neregulamentar ce încălcau prevederile OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice și ale HG 1391/2006 privind normele metodologice, printre care și mașina în cauză ce a produs evenimentul de ieri de pe strada Râului.  În baza acestor legi, va fi aplicată amendă în valoare de 580 lei ca sancțiune principală pentru staționare neregulamentară, 3 puncte penalizare la permisul de conducere, iar ca sancțiune complementară s-a dispus și măsură tehnico-administrativă de ridicare a autoturismului staționat neregulamentar.

Sancțiunea de astăzi pentru staționare neregulamentară și măsura de ridicare a mașinii nu are nicio legătură cu fapta contravențională pe care utilizatorul mașinii a săvârșit-o în cursul zilei de ieri, pe strada Râului.  Poliția Locală nu are competențe privind aplicarea sancțiunilor pentru depășirea de coloane sau traversarea intersecției pe culoarea roșie a semaforului”, a răspuns Primăria la solicitarea jurnaliștilor.

sursa foto: facebook/ Primaria Craiova

spot_img
spot_img
spot_img

Politica