vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Singurul venit, de 142 de lei, i-a fost tăiat

O femeie în vârstă de 58 de ani din satul Greci (com. Osica de Sus), a rămas fără singurul venit lunar, de 142 de lei. Din cauză că s-a mutat la fiica ei, într-o comună vecină, primarul a decis suspendarea acestui venit.

Cu doar opt clase și insuficienți ani pentru o pensie, Vasilica trăia doar din ajutorul social oferit de stat. Însă, a fost nevoită să plece din casa ei, întrucât nu mai putea fi locuită, deși se întorcea de câteva ori pe lună, în satul natal, pentru a munci, notează libertatea.ro.

Cu toate acestea, primarului comunei Osica de Sus a lăsat-o pe femeie fără unicul venit, sumă infimă, dar suficientă pentru ,,lumină și pâine”, după cum arată jurnaliștii de la Libertatea. Decizia absurdă a edilului a fost motivată de campania derulată de minstrul Muncii, Raluca Turcan, cu privire la acordarea ajutoarelor sociale doar persoanelor care au, într-adevăr, nevoie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Întrucât femeia nu mai locuia în casa năruită din Greci și „să nu avem probleme la controale”, venitul Vasilicăi, care nu mai figura de câteva luni la acea adresă, i-a fost disponibilizat.

foto: libertatea.ro

Material intergal pe www.libertatea.ro.

Politica