luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

109 vâlceni infectați cu SARS-CoV-2 sunt internați în spitalele din județ

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până miercuri, au fost confirmate 11.111  cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. În unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se aflau internate 109 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 8  asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 89 cu forme medii și 12  internate în secția ATI.

În județ, erau active 19 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice, iar numărul persoanelor declarate vindecate era de 7.824 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei. Datele sunt în continuă dinamică.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până miercuri, au fost realizate 43.226 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 30.426 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 73.652 de teste în județul Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica