luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Care sunt cele mai frecvente simptome ale tulpinii britanice de COVID. Concluzia cercetătorilor

Un studiu al Oficiului pentru Statistici Naţionale (ONS) din Londra arată care sunt cele mai frecvente simptome ale noii variante de coronavirus, notează BBC.

Cercetătorii au observat evoluţia bolii la un eşantion de 6.000 de persoane pentru a vedea care sunt diferenţele între manifestarea tulpinii vechi şi cea descoperită în Marea Britanie.

Tusea, oboseala, durerile în gât şi durerile musculare sunt mai frecvente la persoanele care au fost depistate pozitiv pentru noua variantă de coronavirus din Marea Britanie, arată analiza, potrivit libertatea.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

3.500 de persoane infectate cu noua variantă de coronavirus:

35% au spus că au tuşit;

32% au spus că suferă de oboseală;

25% au avut dureri musculare;

21,8% au avut dureri în gât.

2.500 de persoane infectate cu varianta veche de COVID:

28% au avut tuse;

29% au obosit;

21% au avut dureri musculare;

19% aveau o durere în gât.

Cercetătorii implicaţi în studiu au constatat că 16% dintre cei care au noua variantă de coronavirus au pierdut simţul gustului, în timp ce 15% şi-au pierdut simţul mirosului.

În cazul tulpinii vechi, cam 18% raportau aceste simptome. Nu s-a constatat nicio diferenţă în cazul altor simptome, ca dureri de cap, dificultăţi de respiraţie, diaree sau vărsături.

Lawrence Young, virusolog şi profesor de oncologie moleculară la Universitatea din Warwick, a explicat că noua variantă a virusului a avut 23 de modificări în comparaţie cu virusul original de la Wuhan, China.

Politica