vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministerul Sănătății: Elevii care revin la cursuri vor trece prin triaj epidemiologic

Elevii care se vor întoarce la școală pe 8 februarie vor trece în mod obligatoriu printr-un triaj epidemiologic, a anunțat Andreea Moldovan, secretar în Ministerul Sănătății. Aceasta a mai explicat că triajul se va face de către medicul școlar, iar acolo unde nu există, se va apela la părinți și la asistenții comunitari, potrivit Digi24.

„Triajul îl va face asistentul medical, pentru că această măsură de triaj epidemiologic este recomandată și în prezent, a fost recomandată și înaintea pandemiei de COVID în școli, dar ne bazăm în primul rând pe sprijinul părinților care nu trebuie să trimită un copil cu simptomatologie respiratorie sau digestivă la școală. (…) Acolo unde există medic, va fi medic școlar, unde e asistentă, va fi asistentă școlară care va face triajul respectiv. Se adaptează triajul în funcție de personalul pe care îl au la dispoziție”, a anunțat Andreea Moldovan.

În cazul copiilor care prezintă orice fel de simptom, Vlad Voiculescu, ministrul sănătății, le-a recomandat părinților să nu-i trimită la cursuri. Ministrul sănătății a punctat, de asemenea, că părinții care observă  că elevii au orice fel de simptom nu ar trebui să-i trimită la școală.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Dacă aveți copilul cu orice fel de simptom, țineți-l acasă, nu îl trimiteți la școală. Poate să îi facă rău lui și poate să facă rău multor altora, nu doar copilor, ci și celor de acasă. E important. Dacă are orice fel de simptom, lăsați-l să stea acasă”, le-a recomandat Voiculescu părinților.

Din 8 februarie, școlile ar urma să se redeschidă, iar elevii să revină în bănci, ținându-se cont de cele trei scenarii prestabilite, însă o decizie finală va fi luată pe 2 februarie.

Politica