miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O femeie a decedat la Spitalul din Corabia, din cauza ignoranței medicilor

Curg sesizările pentru Spitalul din Corabia, unde cadrele medicale pare că-și fac din ce în ce mai puțin treaba.

O nouă anchetă este acum în desfășurare, după ce o bătrână care avea nevoie urgentă de oxigen, a plătit cu viața, așteptând, fără niciun rezultat, ajutorul medicilor.

Cazul femeii a ajuns în atenția publică, după ce nepoata sa a mărturisit că abia după ce i-a oferit o atenție doctorului pneumoftiziolog, acesta i-a semnat scrisoarea medicală bătrânei, pe baza căreia beneficia de un concentrator de oxigen.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,De ce salariu aveți nevoie domnule ,,doctor”, nu toți ne permitem sa va băgăm bani in buzunare. Aveam nevoie de o scrisoare de la doctorul pneumolog (Mihai xx) din Corabia pentru bunica mea de a prelungi contractul unui concentrator de oxigen. Ieri dimineață am mers cu ea la spital în căruț, i-a măsurat saturația de oxigen rezultând 67, din punctul de vedere al doctorului era buna.

Acum vine partea grea pentru ea trebuie sa sufle într-un tub, încercând de mai multe ori, nu reușește, nu avea suficientă putere de a sulfa. În tot acest timp  doctorul era foarte recalcitrant.  Răspunsul dansului a fost ca nu poate să ne dea acea scrisoare ca nu trece testul cu tubul si ca asa este legea nu poate demonstra ca are nevoie de oxigen, cu toate ca in același spital a fost internată 10 zile, tot la oxigen a stat, dar biletul de ieșire unde era specificat ca are nevoie de oxigen era egal cu 0 pentru el.

Dar o mică minune a apărut după <<o atenție>>, s-a putut face scrisoarea”, a transmis Alexandra, nepoata bătrânei, într-un mesaj postat pe rețelele sociale.

Pur și simplu, nepăsarea medicului a culminat cu decesul femeii, care aștepta ca scrisoarea medicală să-i fie semnată. Însă, timpul prea îndelungat de așteptare a dus la finalul nefericit al bătrânei.

,,Timp de aproximativ o ora bunica mea a așteptat pe holul spitalului. Mai aveam nevoie de o stampila rotundă care se afla la o asistenta, între timp am pus-o pe bunica in mașina. Dar după încă 10 minute de așteptare inima ei s-a oprit.

Același doctor vine la mașină îi verifica pulsul si răspunde pe un ton foarte diferit și calm <<Da a decedat și făcusem și scrisoarea pe un an>>. Din  păcate a trebuit sa moară pentru ai demonstra acestui doctor ca ea are nevoie de oxigen”, a adăugat nepoata femeii.

Corpul de control al Direcției de Sănătate Publică Olt a fost trimis la Spitalul din Corabia, pentru a afla cu exactitate ce s-a întâmplat. Urmează să fie făcute verificări, iar cei care au greșit să fie sancționați, potrivit realitateaoltului.ro.

Evenimentul s-a petrecut în urmă cu aproximativ o săptămână, însă abia acum lucrurile au început să prindă contur, asta după ce DSP s-a autosesizat.

Totodată, o altă sesizare a fost făcută în aceeași perioadă, în cazul unui medic ortoped, care i-a imobilizat mâna fracturată unei fetițe, însă peste hainele pe care le purta. Părinții fetiței nu au stat pe gânduri și au depus plângere la spital, acuzând medicul pentru modul în care a ingrijit-o pe fetiță.

Politica