sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Al patrulea vaccin antiCovid-19, aprobat în UE. Se administrează într-o singură doză

Un al patrulea vaccin antiCovid-19, utilizat în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, este dezvoltat de compania americană Johnson & Johnson, care va depune cel mai probabil în luna februarie o cerere pentru aprobarea vaccinului său în Uniunea Europeană.

Vestea și mai bună este însă că, spre deosebire de celelalte vaccinuri aprobate până în prezent, vaccinul Johnson & Johnson se administrează într-o singură doză, potrivit HotNews.ro. 

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) anunțase în luna decembrie că se așteaptă ca J&J să ceară aprobarea vaccinului său în primul trimestru al acestui an și a început o evaluare preliminară a acestuia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

EMA a aprobat în 20 de zile vaccinul dezvoltat de BioNTech și Pfizer în timp ce aprobarea celui creat de Moderna a durat puțin peste o lună după ce acestea au depus cereri la începutul lunii decembrie.

Cele două vaccinuri sunt singurele aprobate în Uniunea Europeană în prezent, AstraZeneca depunând marți o cerere pentru aprobarea vaccinului său. O decizie în acest sens este de așteptat să fie luată undeva în jurul datei de 29 ianuarie. 

„Dacă toate lucrurile merg bine vom avea un al patrulea vaccin împotriva coronavirusului disponibil în câteva săptămâni”, a spus Peter Liese, reprezentantul PPE pentru probleme de sănătate.

Politica