vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Armata ridică un gard în jurul Capitoliului din Washington

Un gard de peste 2 metri este ridicat în jurul Congresului, ceva ce membrii Congresului american nu doreau să facă. Însă gardul a fost considerat necesar, după ce Poliția Capitoliului a eșuat în a preveni o gloată de la a lua cu asalt clădirea.

Gardul negru pare similar structurii care a fost temporar ridicată în jurul Casei Albe în timpul protestelor Black Lives Matter din timpul verii, scrie Digi24 care citează BBC.

Secretarul Armatei americane, Ryan McCarthy, a spus că gardul “care nu poate fi escaladat” era ridicat de către armată și va rămâne pentru cel puțin 30 de zile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe de altă parte, biroul Federal de Investigaţii a înfiinţat un site pentru a aduna informaţii, fotografii și înregistrări video cu susţinătorii preşedintelui american Donald Trump care au luat cu asalt Capitoliul la Washington.

Anchetatorii pot de asemenea profita de dovezile de primă mână constând în fotografii şi filmări postate chiar de autorii asaltului pe social media. Multe dintre feţele lor sunt lesne de recunoscut, întrucât cei mai mulţi au ignorat obligativitatea purtării măştii în contextul pandemiei de coronavirus.

La rândul său, Poliția Metropolitană din Washington a solicitat ajutorul populației pentru a-i identifica pe manifestanții violenți care au intrat în Capitoliu.

Într-un comunicat în care a publicat fotografii cu zeci de huligani, polițiștii îi îndeamnă pe oameni să anunțe telefonic dacă au informații despre persoanele care au intrat ilegal în clădire.

Robert Contee, șeful poliției din Washington DC, a anunțat joi într-o conferință de presă că 68 de persoane – 60 de bărbați și opt femei – au fost arestate, iar dintre acestea numai una locuiește în capitală.

El a precizat că polițiștii din departamentul său lucrează pentru a-i identifica și trage la răspundere pe oricare persoană responsabilă de violențe și infracțiunile aferente.

Totodată, și polițiștii din statul vecin Maryland au înființat un site cu imaginile protestarilor, făcând apel la localnici pentru identificarea lor.

foto: digi24.ro

Politica