duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pfizer avertizează: Nu există dovezi că vaccinul anti-COVID-19 protejează dacă a doua doză va fi administrată mai târziu

BioNTech și Pfizer au avertizat luni că nu există dovezi că vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de acestea va continua să ofere protecție împotriva coronavirusului dacă a doua doză va fi administrată mai târziu decât în testele clinice.

„Siguranța și eficacitatea vaccinului nu au fost evaluate în diferite intervale de administrare a dozelor întrucât majoritatea participanților la teste au primit a doua doză în cadrul intervalului specificat în studiu”, au afirmat cele două companii într-un comunicat comun, citat de CNN.

Avertismentul vine după ce Marea Britanie și Germania au anunțat luni că analizează dacă să amâne administrarea celei de-a doua doze pentru a putea inocula mai multe persoane mai rapid.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, Danemarca a aprobat în mod similar o amânare de până la 6 săptămâni între administrarea celor două doze ale vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer/BioNTech, scrie hotnews.ro

Potrivit ultimelor informații de luni de la Institutul Robert Koch, Germania a vaccinat aproximativ 239.000 de persoane de pe 27 decembrie și până acum.

Politica