marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lucrătorii din Agricultură și din Industria Alimentară cer vaccinare prioritară

Producătorii agricoli cer să fie vaccinați prioritar, afirmând că doar fermierii sănătoși pot produce hrană sănătoasă, potrivit Mediafax.

 Federația Națională PRO AGRO se alătură celor mai importante organizații ale fermierilor și ale industriei alimentare și cere ca la nivelul autorităților în drept să stabilească Strategia Națională de Vaccinare să se țină cont de recomandările Comisiei Europene care includ lucrătorii din Agricultură și din Industria Alimentară ca și sector esențial în afara celui de sănătate publică.

Federația Națională PRO AGRO cere ca Strategia Națională de Vaccinare să fie adaptată în acest sens și din dozele de vaccin disponibile să fie vaccinați, prioritar, și lucrătorii din Agricultură și din Industria Alimentară.

Policlinica Buna Vestire Craiova

O altă cerință a federației este ca, în momentul adaptării Strategiei Naționale de Vaccinare, partenerii sociali, mediul asociativ, să fie consultați, „în acest mod fiind posibilă organizarea facilă a campaniei de vaccinare”.

„Securitatea alimentară nu poate fi menținută decât asigurând sănătatea și securitatea tuturor lucrătorilor din Agricultură și din Industria Alimentară, aceștia riscându-și propria sănătate de la apariția pandemiei pentru asigurarea necesarului de alimente populației”, arată Federația Națională PRO AGRO.

Politica