luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Israelul conduce în topul vaccinărilor anti-COVID. Oamenii fac cozi la centrele de imunizare

Locuitorii oraşului Tel Aviv fac cozi la centrele de vaccinare. Potrivit autorităţilor israeliene, 12% din populaţia ţării a fost imunizată deja împotriva COVID-19.

În Israel, oricine cu vârsta de peste 50 de ani sau care este cadru didactic se poate vaccina pe loc, transmite Mediafax.

La Tel Aviv, oamenii fac cozi la centrele de vaccinare, arătând că nu dau curs discursului anti-vaccin. „La început şi noi am crezut că oamenii se vor gândi de două ori înainte să se vaccineze. Şi în Israel există fake news. Lumea chiar vrea să fie vaccinată”, a declarat ambasadorul Israelului în România, David Saranga.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Israelul doreşte să imunizeze 2 milioane de cetăţeni până la sfârşitul lunii ianuarie. Directorul general al Ministerului Sănătăţii, Hezi Levi, a afirmat că circa o cincime din cele nouă milioane de locuitori ai Israelului, începând cu angajaţii din sistemul sanitar şi persoanele peste 60 de ani, îşi vor primi doza dublă până la sfârşitul lui ianuarie.

Campania de imunizare anti-COVID-19 a fost lansată în Israel la 19 decembrie cu vaccinul dezvoltat de alianţa americano-germană Pfizer/BioNTech.

Marţi, Israelul a autorizat utilizarea vaccinului anti-COVID-19 al companiei americane Moderna, devenind prima ţară din afara Americii de Nord care dă undă verde acestui vaccin.

Politica