vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. Aproape 100 de noi cazuri, în Dolj

Două persoane s-au stins din viață în urma infectării cu noul coronavirus și alte 91 au fost testate pozitiv la nivelul județului, în ultimele 24 de ore. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Dolj, rata incidenței în județ a crescut la 1.34 cazuri/mia de locuitori, respectiv la 2.12 cazuri/mia de locuitori, în Craiova. Spitalele suport Covid din județ în care se află internați și tratați pacienții doljeni, infestați cu noul coronavirus sunt:

• Spitalul de Boli Infecţioase – 108/104 din Dolj;

• Spitalul Județean de Urgență – 20/19 din Dolj;

Policlinica Buna Vestire Craiova

• Spitalul de Neuropsihiatrie –10/6 din Dolj;

• Spitalul Municipal Filantropia – 26/24 doljeni;

• Spitalul Municipal Băilesti – 7 din Dolj;

• Spitalul Orășenesc Dăbuleni – Comp. Boli Infecțioase– 9 din Dolj;

• Spitalul CF Craiova – 8/7 din Dolj;

• Spital Pneumoftiziologie Leamna – 8 pacienți doljeni;

• Pacienți internați la ATI – 38.

Totodată, printre cei care la momentul actual sunt confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, se află 1050 de cadre medicale, 111 de jandarmi, 158 de cadre militare, 103 de polițiști, precum și 34 de cadre militare din penitenciar. În rândul cadrelor didactice, a mai fost descoperită o infecție cu Covid-19, iar printre elevii și studenții doljeni, niciun alt caz de infectare, transmit reprezentanții Prefecturii Dolj. De la începutul pandemiei, 15.511 de doljeni au contractat virusul nemilos, iar 261 au decedat în urma infectării și a complicațiilor apărute la nivelul organismului. Autoritățile locale și județene atrag, în continuare, atenția tuturor cetățenilor cu privire la respectarea măsurilor sanitare aflate în vigoare, și anume: – respectarea regulilor de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitarea, la maximum, a oricărui contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă; – evitarea zonelor aglomerate unde are loc contactul direct/interacțiune cu un număr mare de persoane de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere, locuri de joacă; – respectarea cu strictețe a regulilor de igienă personală, recomandate de autorități; – purtarea măștii de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, pentru protejarea personală, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

Pentru orice recomandare sau informație legată de Covid-19, cetățenii pot apela linia telefonică TelVerde 0800800358, iar la linia telefonică 0800800165, aceștia pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție, stabilite de autorități.

Andreea TIGOIANU

Politica