vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 600 de jurnaliști au murit din cauza Covid-19, în 59 de țări

Peste 600 de ziariști și lucrători din presă au murit din cauza Covid-19 în 59 de țări monitorizate în perioada martie-decembrie 2020, potrivit datelor organizației Press Emblem Campaign (PEC) din Elveția.

Potrivit PEC, cele mai multe decese cauzate de coronavirus au fost înregistrate în în America Latină (303), iar în Europa recordul negativ îl deţine Italia, cu 37 ziarişti ucişi de COVID-19.

”Având în vedere trăsăturile profesiei, ziariştii care fac muncă de teren pentru a informa sunt în mod special expuşi virusului. Unii dintre ei, mai ales cei independenţi şi fotoreporterii, nu pot pur şi simplu să lucreze de acasă”, a declarat secretarul general al Press Emblem Campain, Blaise Lempen, care din acest motiv cere ca lucrătorii din mass-media să fie incluşi în rândul persoanelor care au prioritate la vaccinarea împotriva COVID-19.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cele mai multe decese asociate COVID-19 în rândul jurnaliştilor s-au înregistrat în Peru (93), Brazilia (55), India (53) şi Mexic (45). În Europa, după Italia, cu 37 de decese, urmează Spania şi Franţa, cu 6, respectiv, 5 decese, informează Agerpres.

Politica