luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Grupul CEZ le mulțumește voluntarilor care au donat în campania „Fiecare Copil Contează” și contribuie, la rândul său, cu 25.660 lei pentru achiziția unui incubator performant

Grupul CEZ în România împreună cu voluntari interni și externi au strâns 10.000 de euro pentru proiectul „Fiecare Copil Contează”, derulat de Organizația Salvați Copiii cu scopul de a reduce mortalitatea infantilă. Datorită implicării fiecărui donator, secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin va fi dotată cu un incubator modern, care va asigura o șansă în plus la viață copiilor născuți prematur.
În perioada 11 – 22 decembrie 2020, în contextul în care la nivel internațional s-a sărbătorit Ziua Internațională a Voluntarilor, Grupul CEZ în România a invitat comunitatea internă de angajați și comunitatea externă să doneze pentru a susține lupta pentru viață a copiilor născuți prematur. Doar din donațiile generate pe site-ul Galantom.ro s-au strâns 18.840 lei, care reprezintă reacția imediată a 135 donatori. De asemenea, compania Adrem Invest, partenerul de tradiție al Grupului, s-a alăturat cu o donație separată de 4.500 lei. Pentru a duce această misiune la final și a încuraja spiritul voluntariatului, Grupul CEZ în România contribuie cu 25.660 lei, diferența necesară pentru achiziția echipamentului.
„În 2020, multe dintre inițiativele noastre de CSR au susținut sistemul medical. La final de an, punem în lumina faptelor bune încă o reușită. Le mulțumim partenerilor implicați și tuturor celor care au înțeles cât este de important să transforme o donație într-o șansă la viață. Suntem o comunitate unită și sperăm ca în viitor să reunim și mai mulți oameni care să aducă #energiepentrubine”, a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ România.
„Maternitățile și Secțiile de Terapie Intensivă au fost vulnerabilizate în această perioadă în care sistemul medical este sub presiune. Subfinanțarea înseamnă aparatură medicală insuficientă și vieți de prematuri puse în primejdie. De aceea este esențială responsabilitatea și implicarea socială a companiilor”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.
În semn de recunoștință, la finalul campaniei a fost donat un brad neconvențional, realizat de Maison Dadoo în cadrul evenimentului intern „Ziua Internațională a Voluntarului” persoanei care a contribuit cu cea mai mare sumă, în cadrul campaniei de strângere de fonduri.
Colaborarea cu Salvați Copiii România a început anul acesta, când împreună cu CEZ Vânzare am făcut o #PromisiunePentruViitor. Am donat 450 de tablete cu acces la internet timp de doi ani, prin care am facilitat învățarea online pentru elevii defavorizați din județele Argeș, Dolj, Iași, Timiș, Caraș-Severin și Constanța. La începutul anului școlar, copiii, părinții, dar și cadrele didactice au avut posibilitatea să participe la o serie de traininguri speciale.
Voluntariatul a fost și rămâne parte din ADN-ul Grupului CEZ în România, peste 300 de angajați implicându-se anual în proiecte menite să aducă o schimbare în bine în societate, prin diferite programe care se încadrează în direcțiile strategice de CSR: sănătate & wellbeing, educație, mediu și dezvoltare regională.

Direcția Comunicare și Marketing CEZ România

Politica