vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Război fratricid în Bănie: Stângă vs Papură!

Cei doi antrenori au făcut pereche pe banca celor de la CSU Craiova. Acum vor fi rivali de la distanță.

Așa cum s-a anunțat din partea conducerii celor de la FCU Craiova, liderul din B nu va merge pe mâna preparatorului fizic Dan Dumitru Vasilică, ci l-a instalat pe Ovidiu Stângă pe bancă. Cu Stângă la timonă s-a reușit și cealaltă promovare în prima ligă din istoria clubului lui Mititelu, de acum un deceniu și jumătate, când echipa îi avea în componență pe frații Costea și Mircea Bornescu.
Stângă a antrenat și echipa lui Mihai Rotaru în anul promovării. Atunci a făcut echipă pe banca tehnică tocmai cu Corneliu Papură, actualul principal din Bănie, care, în 2013, era secundul lui Stângă. Rotaru nu a avut încredere în cuplul de antrenori craioveni, i-a trecut pe linie moartă după o serie de rezultate negative și și-a dus echipa în A cu Gabi Balint la cârmă.
Adrian Mititelu jr, actualul conducător al clubului craiovean din Liga a doua, a declarat la Radio Sport 1: „Tata a fost cel mai supărat când Ovidiu Stângă, vecinul nostru, a semnat cu CSU. Tata, acum, a trecut peste toate și l-a adus pe Ovidiu.
Considerăm că este cel mai potrivit pentru noi să promovăm, așa cum s-a mai întâmplat cu el antrenor și acum 15 ani.
Știe cine suntem și ce vrem. Și-a asumat misiunea. Vă dați seama că suntem cei mai interesați români să promovăm. Când eram în Liga a 4-a am plătit 600.000 de euro și am ajuns în Liga a 3-a unde încă doi ani am investit 3 milioane de euro.
Acum avem buget de 2 milioane și jumătate. Vrem să promovăm. Avem 3.000 de euro cel mai mic salariu și dăm prime de 500 și 1.000 de euro pe victorie.
Suntem convinși că Ovidiu Stângă e un băiat care vrea același lucru. Să arate tuturor că a greșit în 2013. Are și el o mare ambiție să demonstreze.
A semnat pe șase luni și cu opțiune de prelungire pe încă un an, după promovare”.
Cert este că ambele echipe craiovene au acum pe bancă antrenori locali, care la un moment dat au antrenat împreună. Craioveni get-beget, aceștia se vor duela de la distanță, cel puțin până în vară, când, în cazul promovării celor de la FCU Craiova e posibil ca Stângă și Papură să fie rivali în meciuri directe.

Politica